Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošade u vladi

Tsipras smijenio ministre koji su glasali protiv sporazuma

Alexis Tsipras
Reuters/PIXSELL
17.07.2015.
u 21:08

Grčki parlament prihvatio je uvjete sporazuma: za je glasalo 229 zastupnika, protiv je bilo njih 64, dok se od glasanja suzdržalo šestero zastupnika

Grčki premijer Alexis Tsipras smijenio je danas ministre koji su glasali protiv sporazuma s europskim kreditorima o kojem je parlament raspravljao u srijedu, javlja BBC News.

Ministar energetike Panagiotis Lafazanis bio je jedan od najžešćih protivnika sporazuma pa ga je Tsipras tako smijenio, a zamijenit će ga ministar rada Panos Skurletis.

Ministar za upravne reforme Georg Katrugalos postat će novi ministar rada, dok će ministar financija Euklid Tsakalatos ostati na dosadašnjoj dužnosti.

Novi ministar obrane je Kristoforos Vernardakis, a Olga Gerovasili, dosadašnja zastupnica, postala je nova glasnogovornica Sirize.

Podsjetimo, grčki parlament prihvatio je uvjete sporazuma. Za je glasalo 229 zastupnika, protiv je bilo njih 64, dok se od glasanja suzdržalo šestero zastupnika.

>> Tjedan započeo na rubu Grexita završava happy endom u koji nitko ne vjeruje

Komentara 8

Avatar Lutkica
Lutkica
21:43 17.07.2015.

ipak su mu svi članovi Syrize ostalni lealni do kraja,kažu glasali su protiv mjera, a ne protiv premijera

BE
berija
21:43 17.07.2015.

Ekstremna... Ovaj put ljevica, drugi put desnica. Bitno je ono ekstremna, velike riječi, male mogućnosti. Sad im je rep među nogama i to je dobro.

UZ
uzor10
21:37 17.07.2015.

Šljam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije