Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ohio

Tko je misteriozna žena koja je uspjela nadmašiti Johna Dillingera?

Ann marie miller
Foto: Allen County Sheriff’s Office
30.09.2014.
u 09:11

Policija je uspjela utvrditi da je Miller slovila kao perspektivna mlada pravnica nakon čega joj se život preokrenuo

Tko je tajanstvena žena koja je uspjela nadmašiti Johna Dillingera? Početkom srpnja uhićena je u državi Ohio zbog pokušaja lažiranja rodnog lista kako bi pomoću njega izvadila osobnu iskaznicu pod imenom Julia Wadsworth, a nakon što su je priveli, policajci su joj pokušali uzeti otiske prstiju, no njima nije bilo ni traga!

"Nije bilo niti jedne papilarne linije, ne samo na prstima nego i po dlanovima. Ona ih nikada neće ni imati", rekao je šerif okruga Allen u sjeveroistočnom Ohiu, Samuel Crish. Dodao je da su na njezinom računalu istražitelji pronašli podatke kako se uklanjaju otisci prstiju te kako utvrditi da federalna policija nekoga nadzire.

Identificirana je tek nakon što je šerif kontaktirao policijsku postaju jugozapadne Floride za koju je osumnjičena spomenula da je ondje svojevremeno njegovala starijeg čovjeka. Iz članka i fotografije u Fort Myers News listu dobili su anonimnu dojavu da je riječ o bivšoj odvjetnici protiv koje se vode kazneni postupci u Virginiji.

Ann Marie Miller (40), radila je kao odvjetnica u Roanoke sve dok odvjetnička komora iz Virginije 2009. nije opozvala njezinu dozvolu zbog toga što nije obavila posao za koji je unaprijed bila plaćena, piše The Daily Beast.

Policija je uspjela utvrditi da je Miller slovila kao perspektivna mlada pravnica nakon čega joj se život preokrenuo. Prema onome što se može utvrditi, doživjela je mentalni slom jer se nije mogla pomiriti s činjenicom da se kolega s kojim je otvorila zajednčki ured, Jeffery Kessler, oženio pripravnicom Jennifer Kelley.  Miller je tvrdila da je s Kesslerom zatrudnjela, a on je opovrgnuo njezine navode rekavši da su prekinuli prije nego što su diplomirali 2007. te da nije imao nikakve veze s njezinom trudnoćom. 

Miller je uhićena jer je provalila u njihov dom i napala mladu suprugu svoga bivšeg partnera. 

Prijetila im je i porukama na Facebooku napisavši da "ne želi ništa drugo nega da nauče što je tuga tako što će izgubiti sve što oboje imaju".  Nije ju pokolebalo ni izbacivanje iz odvjetničke komore - podigla je šest građanskih tužbi protiv Kesslera (među kojima je i jedna da ju je prisilio na abortus) te četiri protiv njegove supruge Kelley. Podnijela je tužbu i protiv Kesslerovih roditelja, za svakog pojedinačno.

Podnijela je i tri zahtjeva za razvodom od Jefferyja Kesslera u tri okruga države Colorado iako je utvrđeno da nikada nisu bili u braku.

U 2010. Miller je dobila privremenu dozvolu za korištenje marihuane u medicinske svrhe budući da je tada radila kao njegovateljica. Uhićena je jer je posjedovala više marihuane nego što joj je bilo dozvoljeno, no optužbe su odbačene nakon što je inzistirala da je i sama pacijentica kojoj je marihuana potrebna kao lijek.

Ubrzo je otkrila da se u državi Maine najlakše može izvaditi rodni list pa je pomoću rodnog lista u Ohiu uspjela dobiti osobnu iskaznicu na ime Julia Wadsworth. Nakon toga željela je izvaditi i zdravstveno osiguranje tvrdeći da ga nikada ranije nije imala, no za to je bilo potrebno provjeriti otiske prstiju. 

Prije nego što je otkrivena, tužila je i bračni par od kojih je željela kupiti kuću. Dala je polog od 35 tisuća dolara, a oni joj polog nisu željeli vratiti nakon što je utvrđena plomba za koju je se kasnije utvrđeno da ju je upisala sama Miller. Tužbom je tražila400 tisuća dolara odštete zbog razvrgnuća kupoprodajnog ugovora. 

Kad je ustanovljeno da nema otiske prstiju, rekla je da je razlog tome gljivični dermatitis. Jedna od teorija je i da je namakala kožu sredstvom za smekšavanje kože (zanoktica) nakon čega je turpijala kožu i taj postupak je ponavljala mjesecima. 

"Za lažiranje podataka Miller se izjasnila da nije kriva za što joj prijeti do tri godine zatvora s obzirom da je riječ o kaznenom djelu trećeg stupnja", rekao je njezin odvjetnik Stephen Chamberlain. Međutim, prijeti joj dugogodišnji zatvor zbog toga što je u Virginiji terete za višestruka kaznena djela koja uključuju pljačku i smetanje posjeda.

>> Slovenki u Zagrebu ukrali iPhone 6 te slomili dva prsta!

>> Što sve otisci prstiju mogu otkriti o tebi?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije