Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicijska vlada

Thaçi izgubio mjesto kosovskog premijera

hashim thaci
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.11.2014.
u 23:30

Novi predsjednik kosovske vlade bit će Isa Mustafa, predsjednik Demokratskog saveza Kosova

Pet mjeseci nakon izbora politička blokada na Kosovu konačno je uklonjena. Naime, Demokratska partija Kosova dosadašnjeg premijera Hashima Thaçija i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe postigli su koalicijski sporazum o zajedničkom formiranju vlade.

U DSK su kazali da će vladu voditi ova stranka i da Thaçi gubi mjesto premijera, dok će ministarski resori biti ravnopravno podijeljeni. Predsjedništvo Demokratskog saveza Kosova na sastanku u četvrtak podržalo je ovaj sporazum te su određene i radne grupe koje će raditi na detaljima sporazuma.

Lider DPK Hashim Thaçi nakon sastanka je kazao da, iako se sa sporazumom zakasnilo, on je ispravan, održiv, iskren i zasnovan na principima i standardima zapadne vladavine.

>> 'Albanci na jugu Srbije imaju manje prava od Srba na Kosovu'

Komentara 1

19
1995josip
09:20 21.11.2014.

Kosovo je demokratska slobodna zemlja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije