Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sramota'

Zdravu djevojčicu uzeli, a dječaka s Downovim sindromom ostavili surogat majici

gammy
Foto: Youtube Screenshot
01.08.2014.
u 18:13

Pattharamon Janbua, 21-godišnjakinja s Tajlanda na surogat majčinstvo odlučila se kako bi otplatila obiteljski dug. Rodila je blizance

Pattharamon Janbua, 21 -godišnja surogat majka s Tajlanda primila je pomoć u vrijednosti od više od 430.000 kuna kako bi se brinula za dječaka kojeg je australski par napustio nakon što se rodio s Downovim sindromom, javlja Sky News.

Prema njezinim riječima, surogat agencija ponudila joj je ekvivalent od oko 62.000 kuna kako bi rodila dijete paru iz Australije. Nakon što je otrkiveno da nosi blizance agencija joj je obećala još 8900 kuna za rođenje drugog djeteta. Međutim mjesec dana kasnije otkriveno je da jedno od blizanaca koje nosi ima Downov sindrom.

Nakon što su dobili tu informaciju Australski par kazao je da ne želi uzeti dječaka. Surogat majci rekli su da dijete pobaci što je ona odbila iz vjerskih razloga odnosno budističkih uvjerenja. Gammyja i njegovu sestru blizanku rodila je u Bangkoku, no par je kući odveo samo djevojčicu a siromašnoj surogat majci koja nije mogla platiti njegove troškove liječenja ostavili su kritično bolesnog Gammyja.

Pattharamon Janbua koja se na surogat majčinstvo odlučila kako bi otplatila obiteljski dug poručila je Tajlanđankama da ne ulaze u biznis surogatstva.

- Ne mislite samo na novac... ako nešto pođe po zlu nitko vam neće pomoći i dijete će biti napušteno od društva, tada mi moramo preuzeti odgovornost za to - izjavila je.

O njezinom slučaju pisale su tajlandske novine. Slučaj je izazvao bijes na društvenim mrežama te je organizirana humanitarna kampanja kako bi joj se pomoglo. 

Kako piše Mirror, mnogi su na web stranici za prikupljanje humanitarne pomoći doveli u pitanje postupke Gammyjevih bioloških roditelja. 

- Biološki roditelji su sramota. Pitam se hoće li napustiti i drugo dijete ako ona ne ispuni njihova očekivanja- napisala je Michelle Collins.

Kim Mulrooney napisala je da biološki roditelji ne zaslužuju dječaka, a Lia Ming da joj se njihov čin gadi. - Gammy je i dalje njihova krv unatoč tome što su koristili surogat majku- napisala je Ming.

Komentara 18

RE
reborn
19:59 01.08.2014.

Kada se nešto neprocjenjivo kao ljudski život pretvori u trgovački proizvod, upravo ovo se može i očekivati. Ili malo drugačije - da se radi o paradajzu a ne ljudskoj sudbini, ovo bi bilo potpuno normalno. Baš zato i treba zabraniti bilo kakav oblik surogat roditeljstva i sličnih komercijalnih aranžmana, jer se ovdje radi o bijelom roblju - trgovanju ljudskim životima.

DU
Deleted user
20:19 01.08.2014.

takvom kaosu konzumerizma ide ovaj svijet,sječa li se tko nedavne fotke na svim portalima...dvojica dibidusa grle malo stvorenje,a na dnu jedva vidljiva,odsječena rubom fotke,leži majka....tekst je vrvio bljuvotinama o neizmjernoj ljubavi koju ona dvojica osječaju....a baš me zanima koliko bi oklijevali odbaciti malenog da se rodio sa downovim sindromom....ili kako je izgledao ugovor sa ...hm...majkom.......odvratno....

DO
dora71
20:24 01.08.2014.

To se dobije kada moral "naprednjaka" dopušta ljudima da kupuju djecu, doslovno. A strašno je što masa ljudi misli da je to ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije