Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saša Ćurguz

Srbija izručila BiH osumničenog za ratne zločine na području Bihaća

BiH
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.02.2016.
u 12:30

Ćurguz (43) je pod sumnjom da je sudjelovao u ubojstvu najmanje deset zarobljenih Bošnjaka

Srbijanske vlasti izručile su bosanskohercegobačkom pravosuđu bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Sašu Ćurguza, koji je osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Bihaća, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH. 

Ćurguz (43) je pod sumnjom da je sudjelovao u ubojstvu najmanje deset zarobljenih Bošnjaka, a iz Tužiteljstva BiH ističu kako je njegovo uhićenje i izručenje rezultat dobre suradnje s pravosudnim i policijskim vlastima Srbije koje su ga na temelju informacija pristiglih iz Sarajeva locirale i uhitile 2014. godine u Beogradu, gdje se skrivao nakon rata. Ćurguz je tijekom rata u BiH bio pripadnikom 15. bihaćke brigade vojske bosanskih Srba.

U ljeto 1992. godine on je s drugim pripadnicima te postrojbe ubio skupinu od deset zarobljenih Bošnjaka, a njihova tijela bačena su u prirodnu jamu kod mjesta Hrgar. Jama pod nazivom Bezdan ekshumirana je nakon rata i tamo su pronađena tijela 83 osobe ubijene tijekom rata. Do danas su identificirani posmrtni ostaci 41 žrtve.

Ćurguz i drugi pripadnici njegove postrojbe terete se i za teška zlostavljanja Bošnjaka zatočenih u zatvoru u okolici Bihaća.

>>Kapetan Dragan želi da ga brani i odvjetnik iz Srbije

>>Država će dati milijune za ubijene u Sisku ‘91.

Komentara 2

DI
dokazano.istinito
14:57 09.02.2016.

to je bio gradjanski rat kazu srbi, seljaka srba protiv gradjana Bosnjaka i Hrvata,,,,,,,,,zamislite tek sada nakon sto su izvrsili sve opcioje da proglase 1 srbina krivog za 140 muslimana i Hrvata , pa i taj vucic je malo pametniji on je rekao samo 100 muslimana za jednog srbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije