Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AIRBUS H145M

Srbi kupuju 9 vojnih helikoptera, a Njemačka će im pokloniti još četiri?

helikopter, airbus h145M
Foto: screenshot/youtube
1/2
04.01.2017.
u 17:18

Radi se o dvomotornim modelima H145M, a Airbus će također surađivati sa Srbijom u obuci osoblja i certifikaciji zavoda 'Moma Stanojlović'.

Prema pisanju magazina IHS Jane's Defence Weekly, Srbija planira kupiti 9 helikoptera te je već 28. prosinca u Beogradu potpisala ugovor s Airbus.

Šest helikoptera trebalo bi pripasti Ministarstvu obrane za korištenje unutar Srpskih zračnih snaga, a ostala tri bi koristilo Ministarstvu unutarnjih poslova. Airbus će Srbiji osigurati svu potrebnu stručnost i znanje potrebno kako bi upotreba, održavanje i popravak helikoptera proteklo glatko.

Radi se o dvomotornim modelima H145M, a Airbus će također surađivati sa Srbijom u obuci osoblja i certifikaciji zavoda 'Moma Stanojlović' kao centra za održavanje helikoptera 'Gazela' kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije Airbus.

Prema nepotvrđenim izvješćima Njemačka bi Srbiji trebala donirati još četiri rabljena helikoptera kako bi srpsko ratno zrakoplovstvo imali flotu od 10 helikoptera.

>> 'Mi ćemo bacati srpske čokoladice iz MiG-ova, vidim da to Hrvate najviše boli'

Komentara 45

Avatar Matija22
Matija22
17:58 04.01.2017.

H145M je puno slabiji helikopter od Bell OH-58 Kiowa Warrior šta mi imamo ,amer je amer ima najbolje zrakoplovstvo na svijetu kao šta njemac ima najbolje tenkove

Avatar Matija22
Matija22
18:07 04.01.2017.

H145M to su policijski helikopteri ne vojni sigurno za policiju uzimaju kao šta mi imamo AgustaWestland AW139

BF
bf2
19:45 04.01.2017.

Da,i? Sve što mi ili srbi "dobijemo" ćemo dugoročno i isplatiti onome koji nam je to "poklonio" kroz održavanje,naoružanje isl. Sve je to interes,nema prijateljstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije