Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nemoguća odluka

Sofijin izbor: Majka morala odlučiti kojem će sinu spasiti život

31.03.2015.
u 23:03

Obojica braće iz grada Quanzhou pate od uremije, stanja koje najčešće dovodi do zatajenja bubrega, a transplantacija im je jedina šansa

Lian Ronghua, 51-godišnja je majka iz Kine koja je morala donijeti nemoguću odluku koji bi od njene dvojice sinova trebao dobiti njezin bubreg. Stariji sin Li Haiqing (26) nagovorio je majku da spasi život mlađem sinu Liu Haisongu (24), javlja Daily Mail.

Sama transplantacija obitelj je koštala pravo bogatstvo tako da vjerojatno neće moći financirati drugu operaciju ako nađu prikladnog donora za starijeg sina.

Obojica braće iz grada Quanzhou pate od uremije, stanja koje najčešće dovodi do zatajenja bubrega, a transplantacija im je jedina šansa.

Testovi su pokazali kako je majka potencijalni donor za oba sina, no može donirati samo jedan, dok je otac isključen zbog visokog tlaka. Obitelj je dugo razmatrala ovu nemoguću odluku jer je i svaki od braće tvrdio kako bi bubreg trebao onaj drugi.

>> Osmogodišnjoj curici kuglica iz bombe prošla je kroz srce

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar acivij
acivij
23:28 31.03.2015.

Užas :( Nadam se da će se pronaći donor i sponzor i za drugog sina.

DU
Deleted user
00:38 01.04.2015.

Zar bogati kineski komunizam s ljudskim likom nema novca osloboditi patnje ovu obitelj?

Avatar cuckoo
cuckoo
01:43 01.04.2015.

zašto majci daju da odlučuje. o ovome bi trebao odlučiti doktor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije