Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ŠTRAJKA

Slovenska policija nema informacija o mogućim zastojima na granici

Gužve na Bregani zbog štrajka
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/10
10.01.2016.
u 12:18

Prometni portali jutros ne bilježe veće zastoje, osim dvosatnog čekanja pri ulasku autobusa preko Bregane

Prema navodima nekih slovenskih medija danas popodne bi zbog zaoštravanja štrajka slovenskih policajaca moglo doći do zastoja na graničnim prijelazima s Hrvatskom, no uprava slovenske policije to za sada nije mogla komentirati.

Hini je u vezi s tim u telefonskom razgovoru u slovenskoj policiji rečeno da za sada nemaju nikakve informacije o promjeni uobičajenog stanja na graničnim prijelazima, ne isključivši da bi do toga moglo doći u popodnevnim satima s obzirom na najave štrajkaškog sindikata.

Informativni portal "Žurnal" objavio je jutros preporuku vozačima da u popodnevnim satima izbjegavaju granične prijelaze s Hrvatskom,  jer će skoro dvomjesečni bijeli štrajk policije, kako su sami ranije najavljivali, biti zaoštren dosljednom kontrolom putnika i vozila, što bi moglo izazvati zastoje i čekanja na granici, osobito jer se očekuje veći povratak hrvatskih turista koji se vraćaju sa skijanja.
Prometni portali jutros ne bilježe veće zastoje na graničnim prijelazima, osim dvosatnog čekanja pri ulasku autobusa preko Bregane.

Zadnji sastanak vodstva policije i predstavnika policijskog sindikata, koji je nezadovoljan pregovorima s vladom o povećanju plaća, održan je u petak, a izjave nakon njega nisu u potpunosti isključile mogućnost eskalacije štrajka, unatoč izjavi ravnatelja policije Marijana Fanka da će se promet na graničnim prijelazima i ovih dana odvijati normalno.

 On je policajce u štrajku upozorio da graničnoj policiji u njihovu radu instrukcije daje vodstvo policije, a ne štrajkaški odbor te da bi stvaranje kolona i zastoja na granici s Hrvatskom bilo u suprotnosti sa schengenskim pravilima i slovenskim propisima. Također je upozorio na mogućnost stegovne odgovornosti ako postupe drukčije.

>> Unatoč štrajku policajaca izbjeglice bez zastoja prelaze u Sloveniju

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:59 10.01.2016.

Teški dani slijede za nas zlovence... razne afere u kojima smo uhvaćeni s prstima u pekmezu, povrat novca štedišima Ljubljanske banke... puno toga što nije ni za tisak a mali čovjek jedva peživljava... uz sve to zamjerili smo se svima u EU pa od lidera na Balkanu postali običan autsajder.Podatak da je HR najveći strani ulagač u zemlji, najbolje sve oslikava.

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
15:17 10.01.2016.

Slovenska policija nema informacija o mogućim zastojima na granici i spokojnom radu EU arbitražnog suda oko granice od kojega se uskoro očekuje međunarodno važeča presuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije