Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbijenica

Slovenija htjela vratiti 14 Sirijaca i već diže vojsku

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
16.09.2015.
u 15:15

Izbjeglice, naravno, ne žele ostati ni u Mađarskoj ni u Sloveniji, nego su planirali iz Slovenije u Austriju i onda u Njemačku.

Slovenska policija nije uspjela Mađarima vratiti 14 Sirijaca koji su prošlog četvrtka otkriveni na tlu dežele. Mađarska policija tražila je da se dokaže da su Sirijci stigli baš iz Mađarske u Sloveniju, a oni su mogli dokazati samo da su bili u Grčkoj i Srbiji.

Tako su ih slovenski policajci vratili natrag u centar za privremeni prihvat stranaca u Postojni. U Sloveniji tvrde da su izbjeglice, stari između 23 i 40 godina, ilegalno prešli granicu kog mjesta Pince, pa su išli lokalnom cestom prema Lendavi gdje su otkriveni. Izbjeglice, naravno, ne žele ostati ni u Mađarskoj ni u Sloveniji, nego su planirali iz Slovenije u Austriju i onda u Njemačku. Slovenske vlasti najavile su da će vojska pomagati u slučaju da bude više od 500 izbjglica.

- Mislim da to neće biti potrebno - izjavila je slovenska ministrica obrane Andreja Katič, dodajući kako će vojska pomagati u logistici. Njemačka kancelarka Angela Merkel kritizirala je stav partnerske stranke CSU. - Moram jasno reći, ako se budemo morali ispričavati što u hitnoj situaciji pokazujemo prijateljsko lice, onda to više nije moja zemlja - rekla je kancelarka. Iz CSU-a je, naime, došla kritika kako je vlada prebrzo odlučila primiti izbjeglice. Austrijski kancelar Werner Fayman izjavio je kako se EU ne mobilizira zajedno te da tri zemlje same krizu s izbjeglicama ne mogu riješiti. - Mnogi guraju glavu u pijesak, kao da će problemi nestati - kaže.

>>Vozačima autobusa u Srbiji kazali da izbjeglice voze na granicu sa Hrvatskom

>>'Ako dođe do masivnog priljeva izbjeglica, nećemo primjenjivati regularne mjere na granici'

>>Ovo su uzroci najnovije seobe naroda

Komentara 8

OK
okus
15:55 16.09.2015.

Angela skuhala si kasu. Kusaj si ju sama. Sto si umisljas tko i sto si Ti da si dajes za pravo svakoj zemlji biti pravorijek?

L0
luena 01
16:43 16.09.2015.

Takvi su oni uvijek bili ,bahati ...Prvo sirom vrata otvore i prihvate onda im bude previse i odjendnom su svi drugi fuj samo oni ne . Jasno da je i njem.gradjanima dosta...Kritike upucene Merkel na svakom koraku... Neki dan uu centru vidim zene sa maramama na glavi,jezik koji nerazumjes,toliko ih nisam vidjela ne znam kad zadnji put...

TO
Toaletni
17:49 16.09.2015.

Libanon je bio najbogatija zemlja...stigli su palestinci izbjeglice...nakon deset godina nije ostao kamen na kamenu...beirut...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije