Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanac korejskog podrijetla

Sjeverna Koreja uhitila još jednog američkog državljanina

sjeverna koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
23.04.2017.
u 09:18

Ovo je treće uhićenje američkog državljanina u posljednje vrijeme

Sjeverna Koreja zadržala je u petak u zatočeništvu američkog državljanina, javila je u nedjelju ujutro južnokorejska novinska agencija Yonhap, čime se broj državljana Sjedinjenih Država, koje ova izolirana zemlja drži u zatočeništvu, popeo na tri.

Riječ je o Amerikancu korejskog podrijetla, sveučilišnom profesoru, koji je mjesec dana boravio u Sjevernoj Koreji dogovarajući humanitarne aktivnosti, a koji je uhićen u međunarodnoj zračnoj luci u Pjongjangu prilikom povratka u SAD, objavila je južnokorejska agencija.

Sjeverna Koreja, koja je dugo na udaru kritika zbog kršenja ljudskih prava, i ranije je zadržavala Amerikance u zatočeništvu kako bi izbjegla posjet visoke razine iz SAD-a, s kojim nema službeno uspostavljene diplomatske odnose.

Ovo je treće uhićenje američkog državljanina u posljednje vrijeme. Dvojica Amerikanaca koji su ranije uhićeni, a riječ je o jednom svećeniku i jednom studentu, osuđena su na dugogodišnje kazne zbog navodnih subverzivnih aktivnosti protiv Sjeverne Koreje.

>> Kim Jong-un prijeti SAD-u 'supermoćnim napadom', a ni Putin ne miruje!

Ključne riječi

Komentara 8

GO
goran2hr
11:14 23.04.2017.

Ne pamtim kada je to Hrvatska uhitila nekog špijuna?

DE
Demokrates
01:54 24.04.2017.

U Hrvatskoj je preduvjet za uspješnu i dugotrajnu političku karijeru staž u nekoj stranoj obavještajnoj zajednici.

Avatar imotska115
imotska115
15:23 23.04.2017.

Ovo me podsjeća na staru jugu, kad bi Hrvat dosao na pogreb svoje matere i nakon sahrane nsao bi se na golom otoku. Nazvali ga neprijateljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije