Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Siriji

Saudijska Arabija poslala borbene avione u Tursku

ISIL
Reuters/PIXSELL
14.02.2016.
u 22:30

Turska je danas objavila kako su izvršili artiljerijske udare na kurdske snage u sjevernoj Siriji, uz tvrdnje kako je riječ o osveti zbog kurdskog granatiranja jednog pograničnog sela u Turskoj.

Saudijska Arabija potvrdila jeda je poslala borbene avione u Tursku za napade na položaje ISIL-a u Siriji.

Vidjevši kako se situacija u Siriji uz rusku pomoć razvija u korist prorežimskih snaga, Saudijska Arabija i Turska najavljuju i vojnu intervenciju na bojišnici. Naravno, i Rijad i Ankara tvrde kako u Siriju ulaze kako bi se borili protiv ISIL-a, no prilično je izgledno kako je ulaz saudijskih i turskih postrojbi u Siriji usmjeren prvenstveno protiv Kurda, kršćana i Assadovih postrojbi.

Turska je danas objavila kako su izvršili artiljerijske udare na kurdske snage u sjevernoj Siriji, uz tvrdnje kako je riječ o osveti zbog kurdskog granatiranja jednog pograničnog sela u Turskoj. Kakvog će oblika biti saudijska i turska intervencija u Siriji ovoga trenutka nemoguće je reći s potpunom sigurnosti.  

>>Putin i Obama razgovarali telefonom o Siriji

>>Turska vojska potvrdila napade na kurdske snage u Siriji, SAD traže da to prestane

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar nevolim_isilovce
nevolim_isilovce
22:51 14.02.2016.

Trebati će im novi avioni za mjesec dana... ovi neće još dugo letjeti.

BO
borac2525
22:41 14.02.2016.

Upravo se otvaraju sve karte na stolu, Turci i Saudijci krše sva medunarodna prava jedne drzave. Kapa dole Rusima koji jedini aktivno pomazu preostale snage u tvrdoj obrani od extremnog islamizma.

BO
borac2525
22:45 14.02.2016.

Poruka Kurdima " izginuti,a ne biti roblje, makar zemlja bila samo groblje"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije