Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elektroničko ratovanje

Rusija razvija novo 'super oružje' koje će onemogućiti rad stranih satelita

Vladimir Putin
Foto: Reuters/ PIXSELL
06.07.2015.
u 12:01

Majevski je izjavio i kako novi sustav neće biti postavljen na satelite s obzirom na to da je to zabranjeno međunarodnim zakonima koje Rusija poštuje

Ruske se vlasti hvale velikim napretkom u tehnologiji elektroničkog ratovanja koja će Vladimiru Putinu omogućiti uništavanje stranih vojnih satelita i ''isključivanje'' neprijateljskog naoružanja, javlja britanski Mirror.

Novi sustav prigušit će i onemogućiti sustav navođenja projektila zapadnih sila i drugog visokog preciznog naoružanja. Njegov tvorci tvrde da je riječ o ''revolucionarnom i novom sustavu elektroničkog ratovanja'' koji se može postaviti na sve vrste vozila – od kopnenih preko zračnih do vodenih.

– Sustav će ciljati neprijateljske taktičke, dugodometne i strateške letjelice, svu elektroničku opremu te će na taj način onemogućavati elektronsku opremu stranih satelita – kazao je Juri Majevski, zamjenik šefa ruske Radio-elektroničke tehnološke grupe (KRET).

Majevski je izjavio i kako novi sustav neće biti postavljen na satelite s obzirom na to da je to zabranjeno međunarodnim zakonima koje Rusija poštuje.

Očekuje se da će sustav uskoro biti testiran.

>> Putin zavrnuo plin jer je za Ukrajinu preskup

Komentara 66

OD
otac_domovine
13:55 06.07.2015.

Ozbiljno razmišljam da se preselim u Rusiju i ostavim ove ljubitelje Amera da im u budućnosti bogati Anglosaksonci ljubuju s djecom po novim LGBT zakonima. Bolje i diktator nego LGBT diktatura. Evo UNICEF neki dan dijelio po vrtićima propagandni materijal da je dobar roditelj koji djecu upućuje u seksualne tajne. Dakle gospodo ljubitelji USA nadam se da ćete uspješno odraditi svoju zadaću i vlastitu djecu podučiti seksualnosti u najranijoj dobi. Ako i nećete naći će oni već nekoga tko hoće.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:58 06.07.2015.

Nije navedeno da to razvija sam Putin osobno u njegovoj garazi, u slobodnom vremenu nakon sto se vrati iz Ukrajine na koju svako jutro obavlja agresiju I nakon sto na ulici pretuce par LGBT I uhapsi Pussy Riots.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:56 06.07.2015.

To je nemoguce posto svi "znamo" da Rusija ne proizvodi nista osim nafte I plina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije