Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bradata 'lady'

Reakcije na Conchitinu pobjedu: 'Ovo je kraj Europe!'

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
11.05.2014.
u 20:44

Među prvim čestitarima bili su austrijski predsjednik Heinz Fischer i savezni kancelar Werner Faymann te potom i ostali domaći političari, uključujući one iz oporbe

Dok se Austrija i gotovo cijela Europa veseli pobjedi bradate „lady“ Conchite Wurst u završnici subotnjeg Eurosonga, u Rusiji vlada uzbuna najvišeg stupnja, izvještavaju u nedjelju austrijski mediji prenoseći „neuljuđenu“ izjavu predsjedavajućeg parlamentarne frakcije Liberalno-demokratske stranke Rusije (LDPR) Vladimira Žirinovskog.

 – Prije pedeset godina Sovjetska vojska zauzela je Austriju i ondje smo bili do 1955. godine. To je bila pogreška, ovoj zemlji dati slobodu. Trebali smo tamo ostati – izjavio je Žirinovski komentirajući pobjedu austrijske predstavnice Conchite Wurst, pravim imenom Thomas Neuwirth, 25-godišnjeg transvestita i pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga

 – Naše zaprepaštenje je bezgranično, to je kraj Europe – istaknuo je.

Na rusko zgražanje Conchitini su obožavatelji i međunarodni borci za  toleranciju među spolovima i poštivanje različitosti iz Europe i cijeloga svijeta odgovorili brojnim čestitkama, čestitajući joj na odličnoj izvedbi pjesme „Rise Like a Phoenix“ te sjajnom i znakovitom performansu.

Među prvim čestitarima bili su austrijski predsjednik Heinz Fischer i savezni kancelar Werner Faymann te potom i ostali domaći političari, uključujući one iz oporbe.

 – To nije samo pobjeda za Austriju nego prije svega za različitost i toleranciju u Europi. To što je svoju pobjedu posvetila onima koji vjeruju u budućnost u miru i slobodi, čini je dvostruko vrednijom – rekao je predsjednik Fischer dodavši kako je to „lijep dan za Austriju“.

Za kancelara Faymanna je Conchitina pobjeda „veliki znak“ pobjede glazbenog umijeća nad predrasudama i diskriminacijom.

Čelnik austrijske krajnje desne Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz-Christian Strache koji nije bio za to da Conchita zastupa Austriju također je čestitao pobjednici Eurosonga, ali isključivo na  njezinu „umjetničkom doprinosu“. Na novinskoj konferenciji u bečkoj zračnoj luci Schwechat koju je izravno prenosila austrijska televizija ORF Conchita Wurst je rekla kako će vjerojatno tek drugi tjedan biti svjesna da je pobjednica ovog prestižnog natjecanja.

 – Ovo nije bila samo moja pobjeda nego pobjeda za ljude koji vjeruju u budućnost bez diskriminacije – istaknula je. Na upit je li to odaslani signal i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, bradata pobjednica je odgovorila: – Između ostalih, i njemu!. Ustvrdila je „kako na kraju uvijek pobjeđuje dobro“.

 – Pet bodova Rusije vrijede mnogo i pokazuju da sam i u Rusiji dobrodošla – ustvrdila je, napomenuvši kako se prvo želi dobro naspavati, a potom će razmišljati o daljnjim planovima.

 – Glavni mi je cilj i dalje se baviti glazbom i na tom me putu nitko neće omesti – rekla je Conchita novinarima dodajući kako nije očekivala da će pobijediti na Eurosongu, no da je bila uvjerena da će svojim nastupom promijeniti mišljenja ljudi, makar njih nekoliko u Europi.

Za Eurosong je rekla kako nije samo puka  predstava "pirotehnike i golih nogu" nego i vrlo kvalitetnih i talentiranih umjetnika.

Mediji navode kako su Conchiti na pobjedi uz političare čestitali i brojni austrijski i svjetski umjetnici, među njima i Udo Jürgens, poznati austrijski glazbenik koji je prije 48 godina također pobijedio na Eurosongu te Lady Gaga i drugi. Ističu kako je Conchita druga pobjednica iz Austrije na tom europskom glazbenom natjecanju kojem će sljedeće godine domaćin biti ova alpska zemlja. Zaključuju da, dok Conchita slavi senzacionalnu pobjedu, menadžeri austrijske televizije ORF već sada muku muče odakle namaknuti 25 milijuna eura za sljedeći europski glazbeni šou.

>> Tko je žena s bradom, Conchita Wurst?

Ključne riječi

Komentara 296

PL
Placid
21:06 11.05.2014.

Kad bi barem bili pošteni pa priznali da Eurovizija nema veze s natjecanjem u pjevanju...

Avatar future Gohan
future Gohan
21:01 11.05.2014.

Još jedan članak o promociji sexualne depravacije i devijacije... što je ovo? Jel VL novina desnog karaketra ili neoliberalne ljevice?! Vršite teror nad svojim čitateljima!

Avatar Anti-NWO
Anti-NWO
21:04 11.05.2014.

Zašto se novinar "Vecernjeg lista"obraca ovom gay bradatom muškarcu u ženskom licu?..pa to je muško,a ne žensko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije