Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljač na slobodi

Protest! Svaki dan nosi sa sobom madrac na kojem ju je silovao kolega s faksa

studentica
Foto: Screenshot
1/2
03.09.2014.
u 22:42

Emma Sulkowicz studentica je newyorškog fakulteta Columbia, a prošle je godine na tom fakultetu doživjela silovanje...

Emma Sulkowicz studentica je newyorškog fakulteta Columbia, a prošle je godine na tom fakultetu doživjela silovanje. Djevojka je silovana prvog dana druge godine fakulteta vizualne umjetnosti. Silovanje se dogodilo u studentskom kampusu, a muškarac koji ju je silovao, odgovoran je za napad na još dvije djevojke. Iako su ga sve prijavile, proglašen je nevinim u sva tri postupka, piše Huffington Post. 

Razočarana, Emma otad svugdje nosi madrac na kojem je silovana, ne bi li tako djelovala na sustav da izbaci silovatelja s faksa. – Silovanje se može dogoditi bilo gdje. Meni se dogodilo u vlastitoj sobi u domu. Otad nosim taj strah i teret sa sobom, izjavila je Emma. Osim kao protest, Emma madrac nosi i kao dio projekta za svoj glavni predmet, vizualnu umjetnost. Performans je nazvala "Madrac" ili "Nosi taj teret", a predstavlja fizičku težinu njezinih emocija.

Djevojka smatra kako fakultet nije izbacio silovatelja s faksa da ne bi narušili reputaciju kampusa. Ipak, odlučna je u tome da nastavi s projektom dok njezin zlostavljač ne bude izbačen. – Projekt bi mogao trajati još nekoliko dana, a mogao bi se oduljiti i dok ne diplomiram. Madrac nije prevelik i mogu ga nositi sa sobom, ali je dovoljno težak da se uvijek nekako borim s njim – zaključila je Emma.

>>Bivšeg ljubavnika prijavio za silovanje

Ključne riječi

Komentara 29

TH
than
01:44 04.09.2014.

Ovakve vijesti treba prenositi da zene konacno pocnu silovatelje prozivati... Masa njih suti, jer se boji sramote... Nema tu sramote. Cak se i pedofili pod inicijalima pisu, tako da dolazimo do problema. Zene koje su silovane imaju ime i prezime,me, a pedofili kod nas samo inicijale... A je ova drzava doslovno u ...

DU
Deleted user
07:43 04.09.2014.

Kad su silovali i ubili cure u Indiji vijest je bila kratka.

SU
suncesmokvemaslina
07:34 04.09.2014.

na žalost i kod nas su silovatelji zaštićeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije