Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kancelarka na meti

Angeli Merkel moglo bi se suditi zbog krijumčarenja izbjeglica

German Chancellor Angela Merkel is listening to her laudation during the award ceremony for her Doctor Honoris Causa, or honorary doctorate, by Bern University rector Martin Taeuber (R) in Bern, Switzerland September 3, 2015.  REUTERS/Denis Balibouse
Foto: Reuters/PIXSELL
12.10.2015.
u 08:00

Neki od uhićenih pozivali su se na to da su u koordinaciji s njom dovozili ljude u Njemačku

Angeli Merkel moglo bi se suditi zbog krijumčarenja izbjeglica u Njemačku! Upozorava na to Holm Putzke, prof. kaznenog prava sa sveučilišta u bavarskom gradu Passau.

Poziva se na nekontrolirani i protupravni ulazak migranata u Njemačku, a A. Merkel bi se moglo optužiti kao sudionicu u krijumčarenju jer u zemlju pušta ljude bez kontrole kršeći mnoge zakone i propise

.– Neki od uhićenih krijumčara pozvali su se na to da su u koordinaciji s kancelarkom izbjeglice gotovo neometano iz Mađarske preko Austrije dovozili u Njemačku – prenosi ugledni Focus upozorenje prof. Putzkea.

– S pravnog gledišta postoje dvije mogućnosti: ili svi oni koji od 5. rujna krijumčare izbjeglice u Njemačku ne čine kazneno djelo ili su ga počinili i svi oni koji su im pružili pomoć u neovlaštenom ulasku zemlju, uključujući Angelu Merkel. Njezina odluka da zajedno s Austrijom dokine EU sporazume o zabrani daljnjeg dolaska izbjeglica je poticanje na dolazak, a može se shvatiti i kao poziv na dolazak izbjeglica, što je kazneno djelo po članku 111. stavak 1. Kaznenog zakona – upozorava prof. Putzke.

Odvjetnik za kazneno pravo Veljko Miljević ističe da su teze prof. Putzkea nategnute.

– I kod nekontroliranog i protupravnog ulaska izbjeglica i migranata u svim zemljama u svijetu ne postoji protupravnost u postupanju u situaciji krajnje nužde u kojoj se nužno čini i određena šteta da bi se izbjegla još veća opasnost. Merkel je šefica vlade koja predstavlja izvršnu vlast i ne donosi sama odluke političko-izvršnog karaktera, koje nemaju veze ni s krijumčarenjem, ni s poticanjem izbjeglica na nekontrolirani dolazak. Ona nastoji u situaciji krajnje nužde smanjiti štetu, za koju nije kriva ni ona, ni njezina zemlja – drži Miljević.

>>Angela Merkel pod pritiskom bavarskog saveznika Seehofera

>>Merkel: Budimo iskreni, dublinska pravila više ne postoje, svi trebamo podijeliti teret

Komentara 92

Avatar Semper5
Semper5
08:50 12.10.2015.

Gospodine Miljević, istina je dijametralno suprotna ovome što tvrdite. Jer niti je postojala krajnja nužda, niti je nositelj izvršne vlasti po bilo čemu iznad zakona, odnosno zakon jednako vrijedi i za premijere i kancelare i predsjednike država. Nadalje, Merkel ima apsolutno SVE s poticanjem na nekontrolirani ulazak imigranata u Njemačku, budući da ih je ona izravno i pozvala, te na kraju, onda kao kancelarka ima i vlast i moć, ali i odgovornost glede predmetne teme. Pokušavate obraniti neobranjivo. Ono što je ovdje zapravo zastrašujuće je to da pokušavate ustvrditi da su političari iznad zakona i da smiju raditi što ih volja, a da za to ne odgovaraju nikome. To je monstruozna teza.

Avatar Retardo
Retardo
08:51 12.10.2015.

Lako za Angelu, Hrvatska treba suditi Milanoviću i Ostojiću jer su odbili provoditi Zakon o nadzoru državne granice. 2x40 godina mimimum.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
08:37 12.10.2015.

Merkelica je to napravila zato sto ce postat glavna tajnica u UN-u....eheheheh hebe se njoj za Narodom....sve za karijejru....a SOSROS ju financira..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije