Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U OPASNOSTI

Prijete smrću tužiteljima za ratne zločine u Srbiji

srpska policija
Foto: Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL
22.11.2014.
u 12:53

Tužiteljstvo za ratne zločine utvrđuje "odakle stižu ove poruke"

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije, u priopćenju kojega je danas dostavio novinarima, izražava "zabrinutost zbog teških optužbi za navodnu veleizdaju tužitelja Vladimira Vukčevića i prijetnji smrću upućenih zamjeniku tužitelja Brunu Vekariću i njegovoj obitelji" i dodaje kako sve to neće spriječiti odlučnost Tužiteljstva za ratne zločine "da privede pravdi počinitelje najtežih ratnih zločina". U suradnji sa mjerodavnim organima, nastavlja se u priopćenju, Tužiteljstvo za ratne zločine utvrđuje "odakle stižu ove poruke".

Sve je počelo, podsjećaju srpski mediji, prije nekoliko dana kada je skupštinski zastupnik i predsjednik Odbora za Kosovo Milovan Drecun iz vladajuće Srpske napredne stranke, izjavio kako je Bruno Vekarić nezakonito imenovan zamjenikom tužitelja za ratne zločine jer nije prošao izbor kroz Skupštinu Srbije, nego ga je na tu dužnost imenovalo Državno vijeće tužitelja, što Vekarić opovrgnuo. U priopćenju se pojašnjava  kako je izjava Milovana Drecuna "stvorila atmosferu linča s ciljem da se konačno onemogući rad Tužiteljstva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić, Mediji”.

Vekarić, kojega srpski nacionalisti vrijeđaju da je "ustaša", izjavio je kako je Drecun iznio optužbe na njegov račun "jer je kao nekadašnji ratni izvjestitelj jedan od osumnjičenih u predmetu Mediji". U predmetu Mediji vodi se predistražni postupak protiv više osumnjičenih za pozivanje ili poticanje na ratne zločine tijekom ratova 90-tih, kada je Drecun bio ratni izvjestitelj Radiotelevizije Srbije.

>> U Batajnici kod Beograda pronađena još jedna masovna grobnica

>> 'Nedopustivo je miješanje hrvatskih dužnosnika u srpsko pravosuđe'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije