Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija upala u zgradu

Prestala pucnjava u opkoljenom restoranu u Dhaki, desetak talaca spašeno

Pucnjava u Dhaki
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
02.07.2016.
u 08:40

Naoružane osobe napale su restoran u diplomatskoj četvrti Dhake jučer navečer i zarobile 20 talaca, među kojima je bilo i stranaca, prije nego što je policija upala u zgradu osloboditi zarobljene

 Pucnjava u opkoljenom restoranu u glavnom gradu Bangladeša Dhaki danas je prestala, a pripadnici specijalnih snaga oslobodili su između osam i deset talaca koji su još bili u zgradi, rekao je policijski dužnosnik.

Naoružane osobe napale su restoran u diplomatskoj četvrti Dhake jučer navečer i zarobile 20 talaca, među kojima je bilo i stranaca, prije nego što je policija upala u zgradu osloboditi zarobljene. Napadači su s pripadnicima snaga sigurnsoti razmjenjivali vatru još nekoliko sati nakon napada.  Broj naoružanih i talaca koji su još u restoranu nije poznat, rekao je zamjenik direktora bataljuna za brzo djelovanje Mizanur Rahman Bhuiyan.

 Bhuiyan je rekao da je jedan stranac, vjerojatno Japanac, bio među onima koji su uspjeli pobjeći kad je više od stotinu specijalaca pokrenulo operaciju oslobažanja restorana u Dhaki.  Savjetnik bangladeškog premijera šeika Hasine Gower Rizvi rekao je da su pripadnici snaga sigurnosti pokušali pregovorima prekinuti krizu.

 Odgovornost za napad preuzela je Islamska država koja je objavila fotografije tvrdeći da je najmanje jedan stranac ubijen u napadu na restoran. Islamska država objavila je da su poginule 24 osobe, no bangladeška policija to je opovrgnula objavivši da su poginula dva policajca te da je najmanje 20 osoba ranjeno.

 Među taocima ima državljana Italije i Indije. Talijanska državna televizija objavila je kako se pretpostavlja da je među taocima bilo sedam talijanskih državljana, pozivajući se na izjavu talijanskoga veleposlanika u Dhaki Marija Palmu koji je rekao da je riječ o poslovnim ljudima.  Glasnogovornik japanske vlade rekao je da je 12 osoba oslobođeno, ali da se ne zna ima li među njima Japanaca.

 Bangladeš je pogođen nizom napada pri čemu su se uglavnom koristile mačete, a ne vatreno oružje, a mete su sekularni blogeri, ateisti, intelektualci i pripadnici vjerskih manjina u ovoj uglavnom muslimanskoj zemlji sa 160 milijuna stanovnika.  U tri godine ubijeno je više od 50 osoba, a napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama.

>> ISIL preuzeo odgovornost za napada na restoran u diplomatskoj četvrti Dhake

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije