Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ujedinila BiH i Mostar

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
11.09.2015.
u 18:19

Nakon primanja priznanja ''Isa Beg Ishaković'' u Sarajevu, u Mostaru je bila na Starom mostu, danas je u Banjoj Luci, a sutra u Jajcu

Na simboličan način hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ujedinila je Bosnu i Hercegovinu posjetom Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, gdje su je pak srdačno dočekali u oba dijela grada, rukovali se i radovali, a brojni, uglavnom najmlađi, željeli su snimiti selfie fotografije. Predsjednica je istaknula pitanje jednakopravnosti Hrvata i najavila da će biti lobist za euroatlantski put BiH.

– Razgovarali smo o položaju hrvatskoga naroda i o tome što ja kao predsjednica Hrvatske mogu pomoći. Čvrsto vjerujem u budućnost BiH kao države tri jednakopravna, konstitutivna naroda – rekla je predsjednica Grabar-Kitarović nakon susreta s rektoricom Ljerkom Ostojić i svim dekanima Sveučilišta u Mostaru. Izrazila je zadovoljstvo što se u Mostaru vraća suživot.

– U Mostaru se na djelu vidi ne samo suživot, nego i zajedništvo. To je preduvjet napretka ovoga grada i cijeloga područja – rekla je Grabar-Kitarović, koja je u Sarajevu primila i priznanje ''Isa Beg Ishaković'' za doprinos razvoju odnosa RH i BiH. – Prava predsjednica – jedinstven je komentar koji se mogao čuti od brojnih prolaznika koji su se okupljali na svakoj lokaciji koju je predsjednica danas posjećivala. Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić, koji se s predsjednicom susreo u hotelu Mepas, rekao je kako predsjednica podupire HNS i inicijative kojima se inzistira na jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda jer su sada u diskriminiranome položaju. Predsjednica se susrela i s biskupom Ratkom Perićem i gvardijanom Franjevačkog samostana fra Ikom Skokom, a sa Staroga mosta jedan skakač izveo je skok u Neretvu.

>> 'Moramo jačati EU. Radimo na tome da potaknemo jači dijalog u regiji Jadran-Baltik'

Komentara 51

Avatar Mamlazac
Mamlazac
18:55 11.09.2015.

Najbolji pokazatelj da nam je predsjednica na pravom putu je prirodno udruživanje Ferguson bojne i bojne s Iblerovog u pokušaju omalovažavanja svakog njenog postupka ili izjave

Avatar guza guzic
guza guzic
20:38 11.09.2015.

Gospodo danas u Mostaru kraljica isto docekana i na jednoj i na drugoj strani grada,,srboljubci znam da vam je muka od toga,,ovo danas u Mostaru moze samo dozivit osoba poput nje,a ono u Srebrenici vas junacina vucko pobjeglica kroz sumice i medice,,,eto pa realno sagledajte sami,razlika je ogromna,,samo naprjed predsjednice hrvatski narod je zaista ponosan na svoju predsjednicu,,jos smo vise ponosni kad vidimo da je obozavaju i narodi iz drugih drzava europe

BR
brojevi
18:50 11.09.2015.

KOlinda, najbolje što u politici imamo. Trebalo bi uvesti predjednički sustav kako bi sve njezine kvalitete kao žene i političarke došle do punog izražaja. Ovako smo, sa današnjom političkom elitom, kao ljudi hendikepirani slušajući svakodnevna naklapanja partijskih drugova i njihovihh suprostavljenih stranačkih kolega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije