Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egipat

Policija ubila četvoricu terorista u akciji južno od Kaira

egipatska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
07.02.2016.
u 23:59

"Ove osobe su bile umiješane u terorističke operacije", ističe se u priopćenju, a napose u "ubojstva" vojnika i dvojice policajaca u odvojenim napadima u predgrađu Kaira.

Egipatska policija je priopćila u nedjelju da je ubila četvoricu "terorista" u raciji u selu južno od Kaira, pod optužbom da su sudjelovali u napadima na sigurnosne snage.

Otkako je vojska 2013. smijenila islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, vojnici i policajci su redovito na meti džihadističkih napada, uglavnom na sjeveru sinajskog poluotoka, ali i u Kairu i u delti Nila.

"Četvorica terorista" su poginula u policijskoj raciji u "njihovu skrovištu gdje su se skrivali i proizvodili eksploziv", u selu u pokrajini Giza, južno od Kaira, navodi se u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova koje tvrdi da je na sigurnosne snage "pucano" tijekom akcije i da su one uzvratile.

"Ove osobe su bile umiješane u terorističke operacije", ističe se u priopćenju, a napose u "ubojstva" vojnika i dvojice policajaca u odvojenim napadima u predgrađu Kaira.

Kako navodi policija, četvorica su povezana sa džihadističkom skupinom Adžnad Misr koja je izvela više napada na policiju u Kairu.

Vlasti navode da su u džihadističkim napadima od 2013. ubijene stotine policajaca i vojnika, uglavnom na sjeveru Sinaja, uporištu egipatskog ogranka skupine Islamske države. 

>> Mladić zaobišao egipatsku policiju i popeo se na Keopsovu piramidu zbog ovoga pogleda

Komentara 3

BO
Borivoje
10:26 08.02.2016.

ti terorosti kako ih vi nazivate, su isti onakvi teroristi koji su branili vukovar od srba i onakvih medija kao sto ste vi u vecernjem listu vi ste ostavstina onih koji su hrvatskoj donjeli dosta zla

BO
Borivoje
10:24 08.02.2016.

hehe sta bi bio vecernji da nije srba koji ga moderuju bas kao i mnoge druge medije u hrvatskoj, hehe pazi ovo islamistickog mursija............................ haha koji nitkoga nije ubio,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,a za modernog faraona kazu samo ubija svoj narod studente,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, samo BogBog zna kakvu nepravdu vi nosite u vasa prsa vi medije srama i neistina

BO
Borivoje
10:35 08.02.2016.

velicate nam putina i rusiju, putina koji je okrvario ukrajinu i iranaske mulohedince bradate, a ism,e,javate nam stepinca i vukovarce samo sto zele biti grad nezaborava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije