Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokirano središte skopja

Lavrov: EU se kukavički odnosi prema Islamskoj državi na Balkanu, a Velika Albanija joj nastaje pred očima

makedonija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
16.05.2015.
u 22:33

Prosvjednici oporbe najavili su kako se neće maknuti s ovog mjesta sve dok Gruevski ne podnese ostavku

Građani koji svakodnevno protestiraju u Skoplju i traže ostavku vlade Nikole Gruevskog, okupili su se i večeras, uoči sutrašnjeg velikog prosvjednog skupa opozicije, nedaleko od sjedišta Vlade, javlja Blic.

Za razliku od prethodnih dana, točnije od 5. svibnja, kada su se počeli spontano okupljati kako bi izrazili nezadovoljstvo aktualnom Vladom, građani večeras, kako su potvrdili Tanjugovom reporteru, neće ići u protestnu šetnju do parlamenta, već će ostati nedaleko od Vlade kako bi se, kako kažu, konsolidirali za sutrašnji veliki skup opozicije.

Makedonska policija je blokirala samo središte Skoplja uoči skupa na kojem se očekuje se čak 100.000 ljudi, a strahuje se od velikih nereda.

 - Ne namjeravam podnositi ostavku ili prihvatiti prijelaznu vladu, kazao je Gruevski za makedonsku televiziju Sitel.

Prosvjednici oporbe najavili su kako se neće maknuti s ovog mjesta sve dok Gruevski ne podnese ostavku.

Istovremeno, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je kako je Moskva vrlo zabrinuta zbog događanja u Makedoniji, na Kosovu i u dijelovima BiH i zbog toga što se EU "kukavički" odnosi prema sve jačem prisustvu Islamske države na Balkanu i projektu "velike Albanije" koja joj praktično nastaje pred očima.

- Pozivamo EU da kroz svoje prisustvo na Balkanu obrati posebnu pažnju na te veoma uznemirujuće tendencije, posebno one koje se mogu podvući pod teroristički kontekst - rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom srpske diplomacije Ivicom Dačićem

Napomenuo je kako se stječe dojam da se to događa zbog odbijanja Makedonije da uvede sankcije Rusiji i zbog spremnosti Skoplja da sudjeluje u projektu Turski tok koji bi trebao proći kroz tu zemlju sve do Srbije, a podršku albanskim teroristima prešutno je dala, kako kažu, Europska unija koja nije nikada oštro osudila ubijanje makedonskih policajaca.

- Ne možemo izbjeći osjećaj da postoji neka veza - naglasio je Lavrov.

>> Makedonija neće 
biti nova Ukrajina

>> Makedonija – zemlja koja 
sve više sliči Bliskom istoku

Komentara 70

MR
mrkoje
22:53 16.05.2015.

tako je tovaris russ,zapad ne zeli islamsku drzavu u arabiju, zeli je u Albaniju tojest (makedoniju). svi ti cetnici aplaudiraju na takvoj bistroj pameti

Avatar fenixem
fenixem
22:54 16.05.2015.

Drzte se vi rusici vasega sibira!!ovo sve vama i te kako pase!!koja islamska drzava majmune!!koja velika Albanija!!izgleda mi pored ociju slijepi!!rusima je jako dobro poznato tko ovdje to jest u Makedoniji vuce konce!!a tko to naglasava pravoslavni savez!!prijeteci svim nepravoslavcima!!Bugari,Grci.i pasalucki opancici naravno!!al nece to piti vodu lavroslave!!

HR
Hrvatskalatinica
22:43 16.05.2015.

Rusi optuzuju Zapad da zeli islamsku drzavu u evropi..dali itko pametan i nesrbizovan u to vjeruje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije