Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalan čin

Pobunjenici oteli i ubili počasnog konzula Litve u Lugansku

Lugansk Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.08.2014.
u 23:56

Od početka sukoba u Ukrajini sredinom travnja otete su stotine ljudi, među kojima su obični građani, novinari, svećenici i međunarodni promatrači.

Počasni konzul Litve Mykola Zelenets otet je i ubijen u Lugansku, ukrajinskom gradu na istoku kojeg drže proruski pobunjenici, napisao je na svom Twitter profilu ministar vanjskih poslova Litve Linas Linkevicius.

- Upravo sam doznao da je počasni konzul Litve u Lugansku Mykola Zelenets otet i brutalno ubijen od strane terorista - napisao je Linkevicius na Twitteru tijekom posjeta Kijevu, piše cubiclane.com.

Od početka sukoba u Ukrajini sredinom travnja otete su stotine ljudi, među kojima su obični građani, novinari, svećenici i međunarodni promatrači. Amnesty International izvijestio je u srpnju kako su stotine otmica počinili većinom naoružani separatisti čije su žrtve često izložene mučenju.

>> Ruski konvoj ušao u Ukrajinu: 'Ovo je izravna invazija'

Komentara 49

Avatar Kojo Oborina Ujka
Kojo Oborina Ujka
13:55 23.08.2014.

BERLIN – Teritorijalni integritet Ukrajine jedino je moguće sačuvati federalizacijom, izjavio je nemački ministar ekonomije i zamenik kancelara Zigmar Gabrijel u intervjuu nedeljnom izdanju nemačkog lista „Velt am Zontag”, koji je danas objavljen. Ukrajinski teritorijalni integritet može biti sačuvan samoamo ukoliko se nešto ponudi regionima gde većinu populacije čine Rusi, naveo je Gabrijel i dodao da je koncept federalizacije jedini način. Predsednik Ukrajine Petro Porošenko u više navrata je izjavio da se protivi federalizaciji Ukrajine, istakavši da za tako nešto „nema osnove” u njegovoj zemlji. . . . . . . . . Interesatna izjava Tako nisu misleli 1991 i 1999.g

DA
damocles
20:31 23.08.2014.

ovi mediji koji sve rusima stavljaju pod nos ako su posteni nek pitaju kijevsku huntu zasto su darovali cetrdeset sanduka zlata klempavom koji samo zna da prijeti putinu

AP
apolon
15:30 23.08.2014.

Kako ne bismo imali jednostrane informacije kao u gornjem članku....Istina o otmicama u Ukrajini jest ta da obje strane vrše otmice. Idemo pogledati što govori upravo Amnesty International izvještaj od 7.8.2014g..."pro-Ukrajinski vođa radikalne stranke ,parlamentarni zastupnik i bivši predsjednički kandidat-Olegnik i bivši predsjednički kandidat-Oleg Lyashko putuje u pratnji naoružanih muškaraca vrši otmice i zlostavljanja u istočnoj Ukrajini...dalje Amnesty navodi sve pojedinačno zabilježene slučajeve otmice!!Što nam govori spomenuta činjenica da jedan parlamentarni z a s t u p n i k provodi organiziranu otmicu građana???? Da u takvoj zemlji vlada zakon ????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije