Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSE IVAN

Plutao na Tihom oceanu 16 mjeseci, jeo kornjače i pio im krv

ocean
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.01.2014.
u 17:05

Jose Ivan nasukao se na koraljnom otoku Eben, 13.000 kilometara od Meksika, odakle je krenuo

Muškarac po imenu Jose Ivan navodno je uspio preživjeti 16 mjeseci plutajući na Tihom oceanu, jedući kornjače, ptice i ribu te pijući krv kornjače, piše Telegraph.

Ivan, koji izgleda iscrpljeno, ima dugu bradu i kosu te govori samo španjolski, navodno je u rujnu 2012. krenuo iz Meksika prema El Salvadoru. Pronađen je nakon što je njegov čamac od staklenih vlakana nasukao na koraljnom otoku Eben, 13.000 kilometara od Meksika.

Na put je krenuo s prijateljem, koji je navodno umro na moru prije nekoliko mjeseci.

- Stanje mu nije dobro, ali se oporavlja - rekao je Ola Fjeldstad, norveški student antropologije koji na Ebonu radi na istraživanju. Muškarac je imao nizak krvni pritisak te je bio nevjerojatno tanak, no mogao je hodati te mu život nije bio u opasnosti.

Ivan je Fjeldstadu rekao da je preživio jedući životinje koje je hvatao golim rukama i pijući krv kornjače kada nije bilo kiše. U čamcu se nalazila jedna kornjača kada se nasukao.

Stanovnici Maršalovih Otoka koji su ga pronašli odveli su ga do glavnog otoka, gdje se susreo s gradonačelnikom Ioneom de Brumom, koji je nazvao ministra vanjskih poslova u Majuro. Dužnosnici ministarstva danas su rekli kako čekaju više detalja i rade na dovođenju Ivana u Majuro. Naime, jedini zrakoplov koji može sletjeti na Ebon je na popravku te će najranije u utorak biti u pogonu.

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
19:00 31.01.2014.

...nizak krvni pritisak...breee

DH
dalibor.hren
07:08 01.02.2014.

"Srozo mu se PRITISAK" pa je pojel frenda.

CR
Croasan
09:35 01.02.2014.

Imao nizak krvni tlak (za novinara pritisak) te je bio nevjerojatno tanak. Tanak ? Ako je čovjek, onda je m r š a v . Ovako nebi lupetao ni moj petogodišnji unuk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije