Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Petero ozlijeđenih u požaru u izbjegličkom kampu

požar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.09.2015.
u 08:51

"Jedan migrant pokušao se spasiti skačući s prozora drugog kata te je ozbiljno ozlijeđen", rekla je glasnogovornica Christiane Kobus

Njemački policajac je za Reuters izjavio da je petero migranata ozlijeđeno u požaru koji je izbio u izbjegličkom skloništu u gradu Heppenheimu u zapadnonjemačkoj državi Hesse.

Još nije utvrđen uzrok požara. U Njemačkoj, koja očekuje novi priljev izbjeglica i migranata koji bi se do kraja godine trebao učetverostručiti i narasti na brojku od 800.000, sve je više napada na azile i skloništa posljednjih mjeseci.

– Jedan migrant pokušao se spasiti skačući s prozora drugog kata te je ozbiljno ozlijeđen – rekla je glasnogovornica Christiane Kobus.

Četiri osobe lakše su ozlijeđene jer su se nagutale dima. Više od 60 izbjeglica iz Sirije, Iraka, Somalije i Etiopije smješteno je u trokatnoj zgradi.

– Vatra je odjednom buknula. Prema prvim izvještajima izbila je iza ulaznih vrata unutar skloništa iz nepoznatog razloga – rekla je Kobus. Policija i tužitelji započeli su istragu što je uzrok požara.

Većina nedavnih napada na azile i skloništa u Njemačkoj dogodilo se na lokacijama koja su trebala postati skloništima. Političari, međutim, upozoravaju da je pitanje vremena kad će netko od izbjeglica i migranata nastradati.

Europa se susreće s najgorom izbjegličkom krizom od ratova u bivšoj Jugoslaviji 90-ih.

Ova kriza dovela je do prijelomnog trenutka za sistem azila u EU budući da je 28 zemalja članica podijeljenih stavova, a kritika je najviše iz desnog krila populističkih europskih stranaka.

>> Očajne izbjeglice sukobile se s policijom i legle na prugu

Komentara 2

Avatar dugitrešnja
dugitrešnja
16:04 04.09.2015.

Desnicari potpalili

DU
Deleted user
21:48 04.09.2015.

Ne znaju crnci i Arapi što je struja pa su napravili kratki spoj i sami se zapalili. Trebalo ih je zbrinuti na otvorenom gdje ne bi mogli naškoditi sebi ni drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije