Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestali avion

Karte za let sredila im 'iranska veza'?

zrakoplov,Peking
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
10.03.2014.
u 14:35

Šef malezijskog civilnog zrakoplovstva Azharuddin Abdul Rahman kazao je kako je potvrđeno da muškarci koji su putovali s ukradenim putovnicama nisu izgledali kao Azijati

15.15 sati Kina je upotrijebila svoje svemirske satelite u potrazi za olupinom, izvijestila je državna agencija Xinhua.

14.30 sati Kina postaje sve frustriranija malezijskom potragom za nestalim avionom. Poslala je deset vladinih izaslanika u Kuala Lumpur da pomognu u operaciji, objavio je New Straights Times.

13.54 sati Šef malezijskog civilnog zrakoplovstva Azharuddin Abdul Rahman održao je još jednu konferenciju za medije.

Potvrdio je da se proširilo područje na kojem se vrši potraga i kako se operacija intenzivirala. Kazao je kako je potvrđeno da muškarci koji su putovali s ukradenim putovnicama nisu izgledali kao Azijati. Njihovu nacionalnost nije potvrdio.

Na pitanje novinara da ugrubo opiše kako su muškarci izgledali, Rahman je rekao da su sličili na nogometaša Marija Balotellija, što je izazvalo smijeh na konferenciji za novinare.

Tajlandski putnički agent koji je rezervirao let za putnike s ukradenim putovnicama rekao je za Financial Times da su karte sređene posredstvom "iranskog kontakta" uime klijenata koji su tražili jeftine avionske karte za Europu.

12.30 sati Kako javlja New Straits Times, ustanovljeno je da naftna mrlja koja je uočena u subotu u Južnom kineskom moru nema nikakve veze s nestalim avionom. Uzorci mrlja bili su poslani na analizu, prije je izvijestila Xinhua.

11.45 sati Malezijski šef policije rekao je da je identificiran jedan od korisnika ukradene putovnice na letu zrakoplova Malaysia Airlinesa, izvijestila je agencija AFP, objavljeno je na Twitteru.

Kako javlja ABC News, generalni inspektor malezijske policije Tan Sri Khalid Abu Bakar rekao je u ponedjeljak da je identitet jednog od dvojice osumnjičenih potvrđen. Tan Sri Khalid Abu Bakar rekao je da nije riječ o Malezijcu, ali još ne može otkriti iz koje države osumnjičeni dolazi.

10 sati Iz Vijetnamskog civilnog zrakoplovstva izvijestili su da plutajući žuti objekt nije splav za spašavanje s nestalog aviona, objavljeno je na Twitteru.

9.05 sati Prema informacijama koje su strani mediji objavili na Twitteru, jedan je dužnosnik kazao da Vijetnam šalje helikoptere kako bi istražili plutajući "žuti objekt". Dodao je da bi se mogla biti riječ o splavi za spašavanje s nestalog aviona Malaysia Airlinesa.

9 sati Šef malezijskog civilnog zrakoplovstva Azharuddin Abdul Rahman na današnjoj konferenciji za medije kazao je da nikakvi ostaci aviona nisu pronađeni što je u suprotnosti s prijašnjim izvještajima vijetnamskih vlasti, javlja The Guardian. Također je dodao da još ne mogu isključiti mogućnost da je avion otet.

7.45 sati Prošlo je više od 48 sati od nestanka zrakoplova Boeinga B777-200 kompanije Malaysia Airlines, koji je prevozio 239 ljudi iz Kuala Lumpura u Peking, a još se ne zna što se dogodilo s letjelicom.

The Wall Street Journal javlja da je otkriveno kako se pet putnika nije ukrcalo na zrakoplov, a prije polijetanja iz Boeinga je izvučena njihova prtljaga. Priopćilo je to malezijski zrakoplovni regulator koji je dodao i da su uzorci prekjučer pronađene naftne mrlje u Južnom kineskom moru poslani na laboratorijsku analizu.

Vijetnamske vlasti jučer su u moru 80 kilometara od obale pronašle plutajući objekt, ali za sada nema službene potvrde da je riječ o dijelovima nestalog zrakoplova. Pretpostavlja se da se zrakoplov u trenutku nestanka s radara pokušao okrenuti i vratiti prema polazišnoj točki, a sumnja se i da je nad njim izvršen teroristički napad.

Interpol i FBI i dalje pokušavaju doznati identitet dvojice muškaraca koji su se na let MH370 ukrcali s lažnim, odnosno ukradenim putovnicama.

>>Pronašli olupinu zrakoplova? Murdoch: To su džihadisti, sada rade protiv Kine

Komentara 11

BA
Black Angels
10:01 10.03.2014.

nisam musliman.... ali nemogu da razumijem da se muslimani toliko optuzuju za sve sto se desi u svijetu odmah su muslimani krivi ako nemaju dokaza cemu izlaze sa takvim optuzbama zasto ispiru narodu mozak i zasto prave mrznju izmedju kriscana i muslimana kome je to u cilju znamo svi amerikancima svagdje guraju svoj nos odmah se upetljala i CIA i FBI

Avatar insideout
insideout
13:15 10.03.2014.

a ko kaze da se aviom srusio u more. sto ako je pao/ sletio na neki otok ili dzunglu ili blizu obale. ne znam na kojoj je visini bio I koliko daleko od obale. ali svaki aviom ima "glide ratio", sto znaci I da obadva motora otkazu avion moze "jedriti". znaci boeing 777 ima glide ratio otprilike 19:1, sto znaci da na visini na kojoj je avion bio mogao je jos bez motora "letjeti" oko 180 kilometara prije prinudnog slijetanja. I sad ne znam zasto ovi sko nisu ne traze avion blize obali jer je pilot mogao okrenuti avion u potpuno suprotnom pravcu I pokusat se vratiti nazad ili slicno. pa googlajte "gimli glider"

Avatar superhik74
superhik74
16:05 10.03.2014.

Izvor "informacija" o tzv. "Iranskoj vezi" je "novinar" Benjamin Netanyahu poznat po obilju "informacija" pogotovo o Iranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije