Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Velika uloga'

Papa Franjo predložen za nominaciju za Nobela za mir

papa Franjo
Foto: IPA/PIXSELL
30.01.2015.
u 21:35

Parlamentarci, akademici, bivši laureati kao i nekadašnji i sadašnji članovi Odbora za Nobelovu nagradu, među onima su koji imaju pravi nominirati do isteka roka 1. veljače

Papa Franjo i kongolski liječnik Denis Mukwege među predloženima su za nominaciju su Nobelovu nagradu za mir, javlja DPA

 - Papa je odigrao veliku ulogu u svijetu. Koliko ja znam, nijedan papa dosad nije primio nagradu, kazao je Abid Raja, član norveškog parlamenta iz Liberalne stranke.

Naveo je kako su razlozi za papinu nominaciju angažman u borbi za socijalnu pravdu i slobodu vjeroispovijesti.

 - Velika je čast kao musliman nominirati papu, kazao je.

Liječnika iz DR Konga Denisa Mukwegea nagradom Saharov prošle je godine za pomaganje ženama žrtvama seksualnog nasilja nagradio Europski parlament.

Parlamentarci, akademici, bivši laureati kao i nekadašnji i sadašnji članovi Odbora za Nobelovu nagradu, među onima su koji imaju pravi nominirati do isteka roka 1. veljače.

>> Papa odlučio, nadbiskupi po palij više neće dolaziti u Rim

Komentara 17

TA
takitako
22:42 30.01.2015.

lako je dobiti nobelovu nagradu za mir...ali tesko papi da kaze izraelu vi ste ubili 653 dijece palestiske, po bolnicama, ulici, Un zgradama, skolama...tesko da, zato papa i dobija nagradu za mir, jer suti o tome kada treba govoriti.

PA
pacoje
22:37 30.01.2015.

pa nobel nagradu dobijaju samo krscanski lideri ili izraelski ljudi poreklom...a bi se cudio kada bi netko sa islamskim ucenjem dobio nobelovu nagradu, a ako neki sa imenom kojizvuci islamski muslimanski dobio tu nagradu taj mora da se suprotstavio nekakoo islamu...to je tako jer nobelova nagrada nije nagrada koju djele muslimani nego krscani i nemuslimani, zar bi mogao dobiti Turski predsjednik Erdogan tu nagradu?! ne ne bi, jer bi tu nagradu mogao dobiti ta majka palestine koja je dala sve za slobodu, ne ne bi..a tko bi mogao dobiti tu nagradu ...tu nagradu dobijaju oni koji imaju privilegije onih koji tu nagradu i dodeljuju. i obama je nobelovac za mir, ali pogledajte kako on podrzava izrael..i sisi ce jednog dana dobiti tu nagradu jer je ubijao muslimane po skolama, ulicama samo zato sto su trazili ono sto im pripada slobodu za pravdu

NE
neboiznadzagreba
22:26 30.01.2015.

" Ako vas svijet mrzi , znajte da je mene mrzio prije nego vas . Kad biste bili od svijeta , svijet bi svoje ljubio , no budući da niste od svijeta nego sam vas ja izabrao iz svijeta , zbog toga vas svijet mrzi . " Ivan ,15,18-19 Ne miriši mi na dobro , to što svijet toliko voli Franju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije