Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodno putovanje

Papa na putu u Južnu Ameriku

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
05.07.2015.
u 12:55

Prva etapa putovanja koje će trajati do 13. srpnja je Ekvador, a na zračnu luku u Quitu stići će oko 22 sata po srednjoeuropskom vremenu. Nakon Ekvadora pohodit će Boliviju i Paragvaj.

Papa Franjo krenuo je jutros s rimske zračne luke u Fiumicinu na svoje 9. međunarodno putovanje u tri države Južne Amerike što će biti njegov najdugotrajniji pohod izvan Italije.

Prva etapa putovanja koje će trajati do 13. srpnja je Ekvador, a na zračnu luku u Quitu stići će oko 22 sata po srednjoeuropskom vremenu. Nakon Ekvadora pohodit će Boliviju i Paragvaj.

Franjo se vraća u svoju Južnu Ameriku. Bio je u Rio del Janeiru 2013. godine na međunarodnom danu mladeži, koji je bio sazvao Benedikt XVI., pa se može kazati kako je posjet trima državama njegov izbor za početak pohoda tom kontinentu. Quito je na 2.800 metara nadmorske visine, a zračna luka El Alto bolivijskog glavnog grada La Paz je na 4.000 metara nadmorske visine. U ponedjeljak će predvoditi misu u Guayaquilu na obali Pacifičkog oceana. Dakle u nekoliko dana bit će na različitim nadmorskim visinama, a što utječe na fizičko stanje osobe.

Susret će se s različitim narodima i izraziti im svoju blizinu. Posebno će izraziti svoju blizinu najsiromašnijim osobama, a tri države su među najsiromašnijima u Južnoj Americi. Jedino je Haiti siromašnija država. Dakle i pohod Južnoj Americi započinje na periferiji.

>>Papa Franjo: S tobom smo, voljeni grčki narode, molimo za sve vas

>>Papa Franjo: Biti doživotno na položaju je diktatura

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije