Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova poruka

Papa Franjo krstio i kćerku para nevjenčanog u Crkvi

Papa Franjo krsti djecu
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.01.2014.
u 14:44

U homiliji papa Franjo je kazao kako Isus nije imao potrebu da bude kršten, ali teolozi kažu kako je svojim tijelom, svojim božanstvom, u krštenju blagoslovio svu vodu, kako bi voda imala moć davanja sakramenta krštenja.

Papa Franjo tijekom današnje mise u kapeli Sistini krstio je 32 djece, a među njima i sedmomjesečnu djevojčicu Giuliju para nevjenčanog u crkvi. To je zasigurno još jedna poruka pape Franje glede odnosa prema osobama koje nisu u skladu sa svim crkvenim normama. Roditelji Giulije su Ivan Scardia i Nicoletta Franco, oboje su u vojsci.  

Ivan Scardia je ispričao kako je 25. rujna za vrijeme opće audijencije pitao Papu može li im krstiti njihovu drugu kćerku. Prva kćer Giorgia ima 5 godina. Papini suradnici su zatim nazvali Ivana i Nicolettu da im pošalju podatke za krštenje. Ivan je ispričao kako  je došlo do malog zastoja kada se uvidjelo da nisu vjenčani u Crkvi, ali i to je prevladano i njihovu Giuliju je danas papa Franjo krstio u Sikstinskoj kapeli. Među novokrštenima nema ni jedno dijete s imenom Franjo. 

U homiliji papa Franjo je kazao kako Isus nije imao potrebu da bude kršten, ali teolozi kažu kako je svojim tijelom, svojim božanstvom, u krštenju blagoslovio svu vodu, kako bi voda imala moć davanja sakramenta krštenja. 

Zatim, prije negoli je uznesen na Nebo, Isus „nam je rekao da idemo cijelim svijetom i krstimo. Od toga dana do danas to je bio neprekidni lanac: Krste se djeca koja zatim krste svoju djecu...i danas taj lanac se nastavlja. Ova djeca su karika lanca“, rekao je papa Franjo tijekom homiliju u Sikstinskoj kapeli. 

„Vi roditelji imate muško ili žensko dijete koje treba krstiti, a nakon nekoliko godina oni će imati svoju djecu za krštenje...To je lanac vjere. Što to znači? Htio bih vam kazati samo to: vi ste oni koji prenašaju vjeru; vi ste obvezni prenijeti vjeru djeci. To je najljepše nasljedstvo koje im možete ostaviti – vjeru!“, kazao je Franjo i pozvao roditelje da uvijek prenose vjeru na djecu.

>>Evo koga je papa Franjo imenovao novim kardinalima

Komentara 21

ZE
zes87
21:04 12.01.2014.

i ne razuumijem te ljude, do crkvenog braka im očito nije stalo, dakle ni do nauka Crkve, ali imponira im ekskluziva, da im sam vrh Crkve krsti dijete, a to je mogao obaviti i lokalni župnik što ti je želja za slavom

DU
Deleted user
20:40 12.01.2014.

ne vidim tu nista novo . nasi zupnici to stalno rade i tako treba. to je naucio od nasis popova.bravo.

UD
UDOVAC
19:53 12.01.2014.

Kakva je to vijest.Moja kčerka rođena prije 3,5g iz braka Muslimanke iz Bosne i Katolika i jedan Velečasni je krstiodijete bez ikakvog pitanja o braku jedini je uvjet tražio da kumovi budu Katolici vjenčani u crkvi.Mislim da nije nikakva vijest jer punoBožijih ljudi znaju cijeniti i poštivati ljude kojima služe.TAKVE LJUDE TREBA IMENOVATI I DATI IM SVAKO POŠTOVANJE ILJUBAV.Hana i Iva tom Velečasnom se zahvaljuju od svega svoga srca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije