Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušila se letjelica

Tragedija u Norveškoj: 'Elise helikoptera padale su prema nama, zatim smo čuli snažnu eksploziju'

Pad norveškog helikoptera
Foto: Reuters
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.04.2016.
u 17:00

"Nismo pronašli nijednu preživjelu osobu. Još tražimo", kazao je prestavnik policije Morten Kronen. "Pretražujemo veliko morsko područje".

Helikoter koji je prevozio radnike s norveške naftne platforme srušio se danas u Sjevernom moru, pri čemu je poginulo najmanje jedanaest osoba, objavila je spasilačka služba.

U letjelici je bilo jedanaest putnika i dva člana posade. Svi su bili Norvežani, osim jednog Britanca i jednog Talijana, objavio je centar za koordinaciju spašavanja na Twitteru.

Helikopter se vraćao s platforme Gullfaks B kojom upravlja tvrtka Statoil.

Nijedan preživjeli putnik nije pronađen nakon pada helikoptera u blizini zapadne obale Norveške, objavila je u petak policija koja je pronašla nekoliko trupla.

Helikopter, u kojem je bilo 13 osoba, bio na putu za obalu s Statoil's Gullfaks B naftne platforme u Sjevernom moru.

"Nismo pronašli nijednu preživjelu osobu. Još tražimo", kazao je prestavnik policije Morten Kronen. "Pretražujemo veliko morsko područje".

Statoil je objavio kako je privremeno prizemljio sve helikoptere poput onog koji se srušio.

Norveški mediji javili su da je nekoliko osoba završilo u oceanu a helikopter je pao na mali otok, dok su neki njegovi dijelovi u moru.

Foto: REUTERS

Svjedokinja nesreće Rebeca Andersen rekla je da su elise helikoptera padale prema njima, a ubrzo se čula i snažna eksplozija.

Prema televizijskim izvješćima helikopter je pao u blizini Turoya, oko 40 kilometara od Bergena.

>> Vještaci: Helikopter je u Vukovaru pao zbog krive procjene pilota

Komentara 8

EC
ecare
16:16 29.04.2016.

elipse? valjda elise ?

DU
Deleted user
18:36 29.04.2016.

Bravo novinaru VL. UoČio je nedostatak bolje od vještaka. Da je helikopter umjesto elipsi imao kvadrate ne bi se srušio. Svaka čast i uredniku VL-a

SM
SmellsLikeŠit
16:43 29.04.2016.

Sigurno komunisti i udba. Šta rade i do norvške su došli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije