Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suptilno priznanje?

Palestinska zastava zavijorit će se pred sjedištem UNESCO-a

palestina
AFP/Pixsell
12.12.2011.
u 12:18

Podizanju zastave, kojemu se žustro protive SAD i Izrael, nazočit će i palestinski predsjednik Mahmud Abbas

Palestinska zastava zavijorit će se pred sjedištem UNESCO-a u Parizu. Više od mjesec dana nakon primitka u tu UN-ovu agenciju, Palestina će dobiti pripadajuće mjesto usprkos žustrim protivljenjima SAD-a i Izraela.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas nazočit će podizanju zastave ispred sjedišta UNESCO-a, javlja AFP, a mnogi analitičari smatraju da je ovo prvi korak prema punopravnom članstvu Palestine u UN-u.

– Predsjednik Abbas želi iskazati poštovanje koje ima prema UNESCO-u kao i činjenici da će palestinska zastava biti izvješena na neku od UN-ovih institucija – komentirao je neimenovani palestinski diplomat.

Iz UNESCO-a su kazali da je ceremonija podizanja palestinske zastave simbolična potvrda kako Palestina pripada UN-ovoj agenciji za znanost, obrazovanje i kulturu.

Palestina je krajem listopada postala punopravna članica UNESCO-a, nakon što su u Parizu glasale države članice ove UN-ove organizacije.

Ključne riječi

Komentara 6

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
14:33 12.12.2011.

U potpunosti se slazem sa gingricevoj izjavi o palestinskoj drzavi , prosle setemane !!

ST
Stockholm
16:18 12.12.2011.

Nije to \"suptilni znak priznanja\" nego direktni dokaz ignorancije i neznanja. I nisu samo USA i Izrael protiv, nego i druge zemlje, medju njima Svedska ... USA, koja prakticno sama placa sve racune UNESCO, ukinula je placanje 60 miljuna godisnje za UNESCO. P.S. Sve dok mogu zemlje poput Castrove Kube, Gadafijeve Libije, te Assadove Sirije biti clanice odbora UN za prava covjeka, onda je sve jasno. Fuj!

ST
Stockholm
16:25 12.12.2011.

-3 12.12.2011. u 14:33h Ljuti Sipak sa Kacine je napisao/la: U potpunosti se slazem sa gingricevoj ******************************************************************************** Ja takodje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije