Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godišnjica rušenja GERMANWINGSA

Otac i dalje tvrdi: Moj sin nije mogao u smrt povesti 149 nedužnih osoba!

Haltern Germanwings
Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/Pixsell
24.03.2017.
u 13:47

"Moj sin je bio odgovorna osoba. I nije imao razloga za samoubojstvo, a pogotovo ne za to da sa sobom u smrt odvede 149 nedužnih osoba"

Na drugu godišnjicu pada zrakoplova Germanwingsa u francuskim Alpama, otac kopilota u petak je odbacio tvrdnje da je njegov sin namjerno srušio zrakoplov sa 150 osoba, kako je zaključila istraga te je zatražio otvaranje dodatne istrage.

"Moj sin u trenutku nesreće nije patio od depresije", ustvrdio je u petak, na konferenciji za tisak u Berlinu, Guenter Lubitz, otac kopilota Germanwingsova zrakoplova koji se na putu iz Barcelone u Düsseldorf 24. ožujka 2015. zabio u obronke Alpa na jugu Francuske.   

Istraga je pokazala da je kopilot počinio samoubojstvo te namjerno srušio letjelicu. Istraga je isto tako pokazala da se Lubitz prije toga liječio od psihičkih smetnji. 

Gunther Lubitz i njegov odvjetnik traže obnovu istrage za koju smatraju da se previše usredotočila na navodnu depresiju Andreasa Lubitza, a premalo na druge okolnosti.

"Ne postoji dokaz da je Andreas bio sam u pilotskoj kabini u trenutku nesreće. Prema našem mišljenju, nastavak istrage je nužan", rekao je odvjetnik Guentera Lubitza, Andreas Behr, pozivajući se na rezultate vještačenja koje je naručio njegov klijent. 

"Moj sin bio je odgovorna osoba. I nije imao razloga za samoubojstvo, a pogotovo ne za to da sa sobom u smrt odvede 149 nedužnih osoba", rekao je Guenter Lubitz u razgovoru za tjednik Die Zeit. 

Odabir termina konferencije za tisak Lubitzova oca, na samu godišnjicu nesreće, izazvao je val ogorčenja kod rodbine poginulih putnika i članova posade, kao i kod Lufthanse, u čijem vlasništvu se nalazi Germanwings. Odvjetnik obitelji poginulih istaknuo je da je riječ o "neukusnom showu". 

Danas se u zapadnonjemačkom gradiću Halternu, koji je u nesreći izgubio čitav jedan gimnazijski razred, održava komemoracija koja je zatvorena za javnost.

>> Germanwings uklonio reklame 'Budite spremni na iznenađenja'

>> VIDEO U sudaru dva zrakoplova iznad trgovačkog centra poginuo pilot, drugi teško ozlijeđen

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Pavel ic
Pavel ic
15:06 24.03.2017.

lakse je covjeka proglasiti ludim i bolesnim nego jednu kompaniju unistiti.bilo kako bilo aviokompanija je kriva i mora prihvatiti odgovornost

RO
robertbruckner
13:20 25.03.2017.

Otac ko otac, svak vjeruje svome djetetu makar i nije u pravu ali mu vjeruje, na koncu njegov sin je zakljucao kabinu a sad veli da nije bio bolestan, normalan covjek to ne moze napraviti moze sam sebe objesit alii za to je treba opet imat muda, koje ovaj nije imao.

RO
Rosali
19:50 24.03.2017.

svaki roditelj misli za svoje djete sve najbilje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije