Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSTAVNO PRITVARANJE STRANACA

Orban ponovno uvodi pritvaranje migranata koji uđu u zemlju: Protivno je EU-u, ali moramo zaštititi suverenitet

13.01.2017.
u 16:32

Budimpešta je 2013. prekinula sustavno pritvaranje migranata pod pritiskom EU-a, UNHCR-a i Europskog suda za ljudska prava

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da želi sustavno pritvarati migrante koji stignu u zemlju, iako je to protivno europskim zakonima.

"Vlada je odlučila da policija ponovno pritvara strance", rekao je Orban za nacionalni radio, ne ulazeći u pojedinosti.

Sustavno pritvaranje bilo bi "izravno protivno EU-u", priznao je. Ali "moramo zaštititi svoj suverenitet", istaknuo je.

Godine 2016., 29.432 migranata zatražilo je azil u Mađarskoj. Po podacima od 27. prosinca, u mađarskim se prihvatilištima nalazi 467 ljudi, od kojih 273 u zatvorenim centrima.

Budimpešta je 2013. prekinula sustavno pritvaranje migranata pod pritiskom EU-a, UNHCR-a i Europskog suda za ljudska prava.

Ipak, "pritvaranje tijekom procedure razmatranja zahtjeva za azilom nije iznimka", upozorava Helsinški odbor.

>> Iz Afrike u Europu sprema se 15 milijuna migranata!

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar istina007
istina007
20:06 13.01.2017.

Evo za novu godinu uađarsku jedan migrant iz Sirije silovao je ženu. ja dam mađarica tako da redovno gledam i mađarske vesti. Ovi migranti ne zadlužuju da bude deo naše društvo. Briga me kakav je kultura kod njih jeoni susu došli kod nasi oni bi trebali da prihvate naše kulturu a ne da se bune i da bilo koga da silije jel žene ne nose maramu na glavu i na lice. U Minchenu u školu počeli su migrante da se bune zbog križa na zidovima škole koju je direktor morao da skine sa zida i čak oni u školu dobili prostoriju gde može da se mole. Ja sam bila već na letovanje u Kusadasi u turskoj i u 13 sati isključil su muziku i u hotelu i u kafičima da bi se čula molitva iz đžamije ja sam tada čutala jel prihvatim i tuđe vere. A migranti u Grčkoj isto su se bunili zašto crkva zvoni to njih nervira. K9d njih podtoji jedna vera i to je njihova a sve ostale vernici su nevernici. Bilo gfe da odem u gost ja se ponašam se da ne bi povredio domačina. Ako neko od nas bi otišao makar u Turskoj i počeli bi buniti zašto iz đžamije se toliko jako se čuje molitva najmanje da bi vas istukli jel ste ponižili njihovu veru a razlika među nas i njih da pištujemo njihovu veri. Oni nam dođe jede iz naše pare kruh toplo se besplatno i njima to nije dovojno. Orban je bio najpametnij od svi polutočara a sve izbeglice koji i malo se bune natrag idakle su došli i nek tamo se bune.

TE
TechnoCroat
19:21 13.01.2017.

Dokle GOD Europa ne štiti vanjske granice, svaka država ima pravo štititi svoje vlastite granice i interese.

Avatar Sunčica
Sunčica
18:24 13.01.2017.

sviđaju mi se Mađari u svakom smislu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije