Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikanski proces

Optužnicu dobili na uvid večer prije ročišta

Vatikan
Foto: Ilustracija: Reuters/Pixsell
25.11.2015.
u 00:10

Novinari Nuzzi i Fittipaldi nisu mogli dovesti svoje odvjetnike, već su dobili službene vatikanske

Oko jedan sat trajalo je prvo ročište u vatikanskom procesu u kojem je pet osoba optuženo za krađu i objavljivanje povjerljivih dokumenata.

Današnjem ročištu prisustvovali su i optuženi novinari Gianluigi Nuzzi i Emiliano Fittipaldi, koji nisu mogli na proces dovesti svoje odvjetnike, već su im dodijeljeni službeni vatikanski.

Optuženi su i bivši vatikanski službenici mons. Lucio Vallejo Balda i Francesca Immacolata Chaouqui te tajnik mons. Balde Nicola Maio. Optužuje ih se za krađu i zloporabu vatikanskih dokumenata.

Fittipaldi je nakon ročišta izjavio da im je čitana optužnica, ali u njoj nije opovrgnuta nijedna činjenica objavljena o njihovim dvjema knjigama. Optuženi su tek preksinoć mogli pročitati optužnice i nisu mogli dobiti kopiju. Fittipaldi je zato zatražio odgodu procesa, no sud je to odbacio.

>> Vatikan tuži pet osoba u aferi Vatileaks 2 

>> Kontroverzni proces u Vatikanu

Komentara 3

OB
ObrenM
06:55 25.11.2015.

Da takove stvari ne radi papina oporba bez znanja nasljednika sv. Petra?Sveti Otac ima puno mekse i pravednije srce od ove nepravde prema okrivljenima.

MA
Malenkost
07:39 25.11.2015.

Razotkrili raskosan zivot Kardinala koji su trosili novac skupljan za bolesnu djecu! 90% skupljenog novca za gozbe Kardinala. I zar to smeta Papu? Dakle suti sto vidis u Vatikanu? Hvala Bogu da nema vise Lomača?

DU
Deleted user
10:50 25.11.2015.

Ovo nema nikakve veze s dragim Bogom i Svetim Pismom! Sramotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije