Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJSKI MINISTAR:

'Erdoganov sin kupuje naftu od Islamske države, srušili su zrakoplov zbog osvete'

Recep Tayyip Erdoğan
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 10:49

Ne uvoze samo naftu, već i pšenicu i povijesne artefakte, rekao je Omran al-Zoubi

Sirijski ministar informiranja Omran al-Zoubi optužio je Tursku da je srušila ruski zrakoplov u znak osvete zbog uništenja stotina cisterni s naftom koje je Islamska država iz Sirije poslala Turskoj, prenosi SputnikAl-Zoubi je također iznio optužbu da je tu naftu kupio sin turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, koji posjeduje naftnu tvrtku.

– Ne uvoze samo naftu, već i pšenicu i povijesne artefakte – rekao je Al-Zoubi.

– Činjenica da je ruski zrakoplov napadnut u sirijskom zračnom prostoru bez upozorenja, kao što je potvrdio preživjeli kopilot, još jednom potvrđuje da Turska laže – poručio je.

Ovo nije prva optužba da je Bilal Erdoğan, sin turskog predsjednika, povezan s teroristima Islamske države – to je nedavno objavio i ruski portal lista Izvestija. Ruski premijer Dmitrij Medvedev prekjučer je optužio Ankaru da štiti Islamsku državu zbog zarade od trgovine naftom te je optužio neke turske dužnosnike da u tome imaju izravni financijski interes. Sirija je više puta optužila Tursku i druge zaljevske zemlje da financiraju Islamsku državu.

>> 'Turska se neće ispričati. Da se isto dogodi danas, reagirali bismo na isti način'

Komentara 43

Avatar babas
babas
11:21 27.11.2015.

Jel se NATO članice bore za ili protiv ISILa? Možda da i Islamsku državu učlane u NATO.

MA
maliMalecki
11:08 27.11.2015.

Kako siju tako će i žeti, uskoro...

DU
Deleted user
11:10 27.11.2015.

ISIL ne bi nikad bio ovo sto je danas da nema svoje mentore i i simpatizere koji su vise moralno krivi nego oni sami,i tu je problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije