Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

Oko 4000 migranata stiglo u Pirej, spremni prijeći granicu s Makedonijom

migranti, Makedonija
Foto: Reuters/PIXSELL
27.11.2015.
u 18:16

Bez obzira na djelomično zatvaranje granice kojeg nisu pošteđeni ni Sirijci, Afganistanci ni Iračani, oni ne namjeravaju promijeniti svoje planove

Blizu 4000 migranata iskrcalo se danas ujutro u Pirej, i većina ih kreće prema grčko-makedonskoj granici Idomeni na putu prema Europi, iako se provodi filtriranje po državljanstvima koje tjedan dana blokira stotine ljudi.

Bez obzira na djelomično zatvaranje granice kojeg nisu pošteđeni ni Sirijci, Afganistanci ni Iračani, oni ne namjeravaju promijeniti svoje planove.

Oko 2400 migranata, većinom Sirijaca, Afganistanaca, Pakistanaca i Afrikanaca doplovilo je do luke Eleftherios Venizelos. Više od još 1500 migranata  je ranije stiglo u luku Pireja.

Oko tisuću osoba, posebice Iranaca, Somalijaca, Pakistanca, i Bangladešanaca u petak je bilo blokirano u Idomeni,  dan nakon što ih se oko 200 pokušalo probiti  prema Makedoniji.

Oni su srušili bodljikavu žicu i bacali kamenje i smeće na makedonsku policiju, dok desetak Iranaca štrajka glađu.

Prosvjednici tjedan dana blokiraju željeznički promet između Atene i Skoplja. Do sada su grčke vlasti isključivale intervenciju snaga reda.

>> Sve manje migranata ulazi u Hrvatsku, policija ne želi nagađati o uzrocima

Komentara 3

CU
Custer
19:16 27.11.2015.

i kaže _ "...Prosvjednici tjedan dana blokiraju željeznički promet između Atene i Skoplja. Do sada su grčke vlasti isključivale intervenciju snaga reda.--" pa tko je tu lud, dopušta se blokiranje pruge između dvije europske države nekim Azijatima i Afrikancima

ZI
zimerman
19:47 27.11.2015.

Ovi ce da donesu srece I blagostanje cijeloj EU

XA
xaron
20:16 27.11.2015.

Pa vidi se na slici da su to sve doktori, profesori, arhitekti, farmaceuti.... Dolazi nam bolja buducnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije