Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijela kuća

Obama potpisao zakon kojim se za obranu predviđa 607 milijardi dolara

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
25.11.2015.
u 23:34

Napomenuo je kako je broj pritvorenika u Guantanamu smanjen za preko 85 posto u odnosu na najveći broj koji je imao, uključujući i prebacivanje njih 57 tijekom zadnja 24 mjeseca

Američki predsjednik Barack Obama potpisao je zakon o obrani kojim se predviđa trošenje 607 milijarda dolara za obranu, ali i uključuju odredbe koje otežavaju zatvaranje vojnog zatvora u Guantanamo Bay na Kubi.

Bijela kuća je ranije ovoga mjeseca rekla kako će Obama potpisati zakon unatoč odredbama o Guantanamu. Obama već dugo obećava zatvoriti zatvor u kojem su osumnjičeni teroristi, ali je suočen s protivljenjem zastupnika koji ne žele da zatvorenici budu prebačeni u američke zatvore.

"Kao što sam već ranije rekao nastavak funkcioniranja ovoga objekta slabi našu nacionalnu sigurnost crpeći resurse, šteteći našim odnosima s ključnim partnerima i saveznicima i ohrabrujući nasilne ekstremiste. Nužno je da poduzmemo odgovorne mjere kako bi smanjili broj ljudi u ovom objektu na najmanju moguću mjeru i zatvorili objekt", rekao je Obama u posebnom priopćenju Bijele kuće.

Napomenuo je kako je broj pritvorenika u Guantanamu smanjen za preko 85 posto u odnosu na najveći broj koji je imao, uključujući i prebacivanje njih 57 tijekom zadnja 24 mjeseca.

>> Izvješće: SAD "pogreškom" bombardirao bolnicu u Kunduzu

Komentara 18

Avatar superhik74
superhik74
23:45 25.11.2015.

Obranu ? Mislili ste reci napad ?

ZI
zimerman
23:57 25.11.2015.

Bit ce upisan u povijest kao naj gori Americki predsijednik

RM
rmd3
13:06 26.11.2015.

eto ko financira teroriste i skriva se iz njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije