Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije musliman

Obama je kršćanin koji se svakodnevno moli Bogu

obama
20.08.2010.
u 16:25

Predsjednikova kršćanska vjera dio je njegove osobnosti, dio onoga što on doista jest, a ne predstava za javnost, kaže Psaki, napominjući da se Obama obratio Bogu za vodstvo i donoseći odluke o povlačenju iz Iraka.

Barack Obama i njegova obitelj – supruga Michelle i kćeri Malia i Sasha – od jučer su na odmoru na otoku Martha’s Vineyard. Ali rasprave o Obami, o tome je li pogriješio što je podržao izgradnju džamije pokraj srušenih tornjeva u New Yorku i je li on zapravo kršćanin ili je ipak musliman – i dalje odjekuju Amerikom. Bijela kuća jučer je zato neuobičajeno reagirala: “Predsjednik Obama je kršćanin i on se svakodnevno moli”. Bila je to i reakcija na najnovije istraživanje Pewa prema kojemu svaki peti Amerikanac misli da je predsjednik – ipak musliman.

Amerikanci pogrešno misle

Obamin je otac musliman iz Kenije, a majka Amerikanka iz Kanzasa. Od svoje šeste do desete godine živio je u Indoneziji, pretežno muslimanskoj zemlji, sa svojom majkom i očuhom Indonežaninom. Puno mu je ime Barack Husein Obama, što mnogim Amerikancima zvuči muslimanski. Usput, on znatno rjeđe odlazi na mise od svojih prethodnika Georgea Busha i Billa Clintona. Ipak, zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Jan Psaki tvrdi da mu kršćanski svećenici svakodnevno daju duhovne savjete i vodstvo, no da se to ne oglašava na velika zvona.

Vjera dio osobnosti

– Predsjednikova kršćanska vjera dio je njegove osobnosti, dio onoga što on doista jest, a ne predstava za javnost, kaže Psaki, napominjući da se Obama obratio Bogu za vodstvo i kad je donosio odluke o povlačenju iz Iraka.

Ključne riječi

Komentara 29

OB
-obrisani-
21:28 20.08.2010.

20.08.2010. u 21:27h ANATOMISLAV je napisao/la: Eto hvala Bogu, Obama se neboji izjaviti da vjeruje u Boga! To je moj predsjednik, a ne crveni josipovic ---------------------------------------------------------------------------------------------- Nisi pisao za Obamu neki pogrdni komentar? Hm...

AN
andrijacatch
17:01 20.08.2010.

Barack Husein meni zvuči kineski, a nikako muslimanski kao mnogim Amerikacima. Ti Amerikanci su stvarno čudni. Šta im rade da imaju tako čudna razmišljanja. Nevjerojatno!

OB
-obrisani-
18:15 20.08.2010.

i dokaže to što tvrdi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije