Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'kvantno računalo'

NSA želi napraviti superračunalo koje će moći razbiti gotovo sve kodove

NSA
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.01.2014.
u 11:03

To su se zaključuje iz dokumenata koje je objavio Edward Snowden, a prema kojima je rad na izradi tzv. 'kvantnog računala' dio NSA-inog istraživačkog programa vrijednog 79,7 milijuna dolara

Američka Nacionalna agencija za sigurnost (NSA) želi napraviti superračunalo koje će moći razbiti gotovo sve vrste zaštitnog kodiranja poput onog koje se koristi radi zaštite bankarstva i vladinih dokumenata diljem svijeta, javlja The Washington Post.

To su se zaključuje iz dokumenata koje je objavio Edward Snowden, a prema kojima je rad na izradi tzv. kvantnog računala dio NSA-inog istraživačkog programa vrijednog 79,7 milijuna dolara koji se zove ''Penetrating Hard Targets''. No iz članka se zaključuje kako NSA još uvijek nije blizu tom cilju.

>> Sudac: NSA-in program je zakonit

Komentara 5

ST
stomugromova
11:26 03.01.2014.

Kao da je top nešto novo,Globalni cionizam želipotpunoobvladati na zemlji i rastaviti gojime na proste gfaktore,Privatnost su već ukinuli,a počelo je sa MS, Google i priglupim servisima tzv. društvenim mrežama ala FB i TW,čiji su osnivači upravo privatne cionističke tajnee službe ,CIA&NSA. Glavno da se oni bore za ljudska prava i demokraciju diljem svijeta,a kod kuće su ih odavno ukinuli,kršeći Ustav USAi osnovne slobode ljudi kao što je pravo na privatnost.Njihovo licemjerje i pokvarenost ponekad nadmašuje čak i ljudsku maštu.

ST
stomugromova
11:30 03.01.2014.

Američki sudac William Pauley presudio je u petak na Manhattanu da je program američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) kojim su se prikupljali podaci o telefonskim pozivima milijuna Amerikanaca zakonit, javlja Reuters. U objašnjenju svoje odluke Pauley je kazao da nene postoje dokazi da je vlada uzela telefonske podatke za bilo koji drugi razlog osim kako bi se istražili i poremetili teroristički napadi. Njegova presuda razlikuje se od presude suca Richarda Leona koji je 16. prosinca program nazvao 'gotovo Orwellskim' te rekao da je vjerojatno protuustavan. Eto,imaju i svoje suce,koji krše Ustav i osnovna ljudska prava. Svim američkim građanima želim slobodu i pravo na privatnost.Neka se pripremaju za revoluciju prije nego ih kriminalna lopovska gamad čipira.

CA
canajisraM
17:49 03.01.2014.

NSA želi napraviti superračunalo koje će moći razbiti gotovo sve kodove >>>> Odavno ga imaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije