Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Cipek:

Njemačka treba radnike, primit će najviše

Cipek
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
03.09.2015.
u 14:38

- Ali i Njemačka ima ograničene mogućnosti pa će vlada Angele Merkel inzistirati da se problem izbjeglica riješi na razini EU - kaže Cipek.

Politolog prof. dr. Tihomir Cipek ističe da Hrvatska nije država u kojoj bi izbjeglice nastojali trajno ostati jer su im cilj Njemačka, Švedska, Francuska, Velika Britanija...

Na upit je li realno da će zemlje EU ujednačiti politiku prema migrantima i izbjeglicama odgovara:

– Ne. Riječ je o državama s različitim ekonomskim i društvenim okolnostima. U Njemačkoj je demografska kriza najdublja, a i jedna je od najbogatijih država svijeta, kojoj treba radna snaga, te se očekuje da će ona primiti naviše izbjeglica. Ali i Njemačka ima ograničene mogućnosti pa će vlada Angele Merkel inzistirati da se problem izbjeglica riješi na razini EU. U manjim državama EU koje nemaju iskustava s imigrantima, a ni potrebu za radnom snagom nastojat će razviti politiku koja odvraća izbjeglice od dolaska u te zemlje. U svim državama priljev izbjeglica jača stranke radikalne desnice koje se protive njihovu prihvatu. Zato se u Danskoj i Britaniji pripremaju vrlo strogi antiimigrantski zakoni. Zanimljivo je da te zemlje istovremeno podržavaju ratnu politiku koja je do svega dovela.

>>Migranti prosvjedovali zbog odluke Mađarske da im onemogući putovanje prema drugim zemljama EU

>>EU zatvara granice i kolodvore, Sirijci u Budimpešti viču: 'Angela, volimo te!'

Komentara 5

ST
stomugromova
14:48 03.09.2015.

Radna snaga profila ovih imigranata Njemačkoj sigurno nije potrebna,a uz to nosi i višestruke štetne posljedice za njemačko društvo.Gledao sam jedan prilog i vidim arapskog imigranta kojeg procjenjujem od 30-35godina i kaže lik kako želi studirati u Njemačkoj.Što očekivati odd takvih ljudi,koji su potpuni uljezi u sređenom društvu kakvo je njemačko,Druga je stvar što Merkel radi po naredbi židovskih bankara i nevješto glumi kako su imigranti nasušna potreba.Dosta je Njemcima kojekakvih etničkih i vjerskih manjina,koje se nikad neće uklopiti u njemačko društvo.

Avatar marengo2
marengo2
14:55 03.09.2015.

Narocito mi se u ovom tekstu dopala zadnja recenica,"u Danskoj i Britaniji pripremaju vrlo strogi antiimigrantski zakoni. Zanimljivo je da te zemlje istovremeno podržavaju ratnu politiku koja je do svega dovela". Znaci ovdje bi neko da se j.be a da mu ne udje...

AN
anticenzura
15:12 03.09.2015.

Merkelica je danas u Bernu na konzultaciji sa Svicarskom Vladom u vezi problematike s izbjeglicama, i jos nekim tematikama. Desnicarski mediji pisu o nestaloj macki i nekim budalastinama, o njoj ni be. muahaha. Obozavam ovaj narod samo zato sto drzi do sebe, i ne klanja se svakoj susi ka i mi. Da je dosla u Hrvatsku, ovi nasi bi joj se bacali pod noge. Merkelica je veoma losa politicarka, ona jedna od glavih i odhovornih krivaca za frku po Europi. Ne zna se distancirati od Amerikanaca, i gledati interese EU gradjana, nego samo skace ko podlica sto joj Obama naredi. Uzas, nigad gori Knacelar u Njemcakoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije