Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Tusk:

'Njemačka ovisnost o ruskom plinu prijeti Europi'

Donald Tusk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.03.2014.
u 14:10

Ukrajina je najveća tranzicijska država za plin iz Rusije u Europsku uniju čija četvrtina potrošnje otpada na ruski plin.

Poljski premijer Donald Tusk rekao je da će njemačkoj kancelarki Angeli Merkel reći da mora raditi na smanjenju njemačke i europske ovisnosti o ruskom plinu kako bi se izbjegli "potencijalni ruski agresivni koraci u budućnosti", piše Reuters.  

Tusk i Merkel u srijedu će u Poljskoj raspravljati o ukrajinskoj krizi u kojoj je Rusija preuzela kontrolu nad Krimom. Ukrajina je najveća tranzicijska država za plin iz Rusije u Europsku uniju čija četvrtina potrošnje otpada na ruski plin.

"Njemačka ovisnost o ruskom plinu mogla bi ograničiti europski suverenitet"

– Njemačka ovisnost o ruskom plinu mogla bi ograničiti europski suverenitet – kazao je Tusk te dodao kako bi klimatske promjene i ekološke politike mogle dovesti do još veće ovisnosti o ruskim energetskim izvorima.

– U prvom redu razgovarat ću s Merkel kako Njemačka može korigirati neke ekonomske akcije da ovisnost o ruskom plinu ne paralizira Europu kada treba zauzeti odlučan stav – rekao je Tusk te dodao da je pitanje Ukrajine ujedno i pitanje budućnosti te sigurnosti Europske unije.

>>I Kina se uključila u rješavanje ukrajinske krize: Što je poručila Obami i Merkel?

>>'Revolucija na Majdanu može biti korak natrag, čak i u usporedbi s Janukovičevim režimom'

Komentara 12

Avatar superhik74
superhik74
16:01 10.03.2014.

Tusk: "Njemacka ovisnost o Ruskom plinu prijeti Europi. Trebali su lijepo kao i mi Poljaci upasti zajedno s Amerikancima i Britancima u Irak te krasti naftu i plin iz Iraka kao sto i mi radimo."

NE
neboiznadzagreba
14:36 10.03.2014.

Poljaci ne vole Ruse, ali Poljaci ne vole ni Nijemce ; stoga Poljacima nije problem igrati za Amerikance .

NI
nikolaknn
22:28 10.03.2014.

Poljska izvozi u Rusiju,zar tusku misli da ce njihove proizvode izvoziti u Nizozemsku,Belgiju,Njemacku.Ko bio u Nizozemskoj,zna sta Nizozemci misle o PoljacimamRusima i ostalim istocnjacima.talim istocnjacima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije