Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak na vlast

New York Times traži amnestiju za Edwarda Snowdena

edward snowden (1)
03.01.2014.
u 18:44

Urednički kolegij ovog uglednog lista jučer u uvodniku traži od američke vlade da se nagodi sa Snowdenom i pomiluje ga.

Urednički kolegij New York Timesa u uvodniku današnjeg broja pozvao je američke vlasti da Edwardu Snowdenu ponude neku vrstu nagodbe i da ga pomiluju. Urednici ovoga uglednog američkog dnevnog lista navode kako je on informacijama koje je dao novinarima otkrio razmjere prisluškivanja koje je provodila Nacionalna sigurnosna agencija, čime je svojoj zemlji načinio veliku uslugu.

“Uzevši u obzir golemu vrijednost informacija koje je dao novinarima i otkrivši u kojoj je mjeri NSA prisluškivala ljude diljem planeta, jasno je da Edward Snowden zaslužuje nešto puno bolje od života u trajnom egzilu, strahu i bježanju. Otkrivši javnosti sve te tajne, on je možda počinio zločin, no istodobno je svojoj domovini učinio veliku uslugu. Došlo je vrijeme da mu Sjedinjene Države ponude nagodbu kako bi se mogao vratiti kući i suočiti se s optužbama koje su puno manje ozbiljne od onih koje su protiv njega podignute. Kako je odigrao ulogu zviždača, mora mu se pružiti nada da će svoj život provesti zalažući se za zaštitu privatnosti i stroži nadzor obavještajne zajednice koja se otela kontroli”, piše u uvodniku New York Timesa.

Urednici u svome tekstu također nabrajaju sve grijehe NSA koji nikada ne bi izašli na vidjelo da Snowden nije skupio hrabrosti i sva svoja saznanja i dokumente proslijedio medijima. Također napominju da je on svoje nadređene u nekoliko navrata upozoravao na sve to pokušavajući sve riješiti unutar same agencije. Zaključuju time da je on zapravo otkrio kako vladini službenici neprekidno krše zakone, zbog čeka on ne bi smio provesti život iza rešetaka.

>>NSA želi napraviti superračunalo koje će moći razbiti gotovo sve kodove

>>Snowden: Moja misija je ispunjena, već sam pobijedio

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije