Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan šuti

Nema službene potvrde da je papa primio 'vražju kćer'

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
29.01.2015.
u 00:15

Papa Franjo navodno je u domu Santa Marta primio španjolskog transseksualca Diega Neriju Lejarraga (48) koji je rođen kao žena

Papa Franjo navodno je u domu Santa Marta u Vatikanu primio španjolskog transseksualca Diega Neriju Lejarraga (48), koji je rođen kao žena. Diego Neria Lejarraga iz Plasencije ispričao je španjolskom listu Hoy da je napisao pismo papi Franji žaleći se na stav svojega mjesnog župnika u Plasenciji u Estremaduri, koji ga je, nakon što je promijenio spol, s oltara nazvao „vražjom kćeri“.

Službeni Vatikan nije potvrdio da je papa Franjo primio španjolskog transseksualca i njegovu družicu. I talijanski listovi koji su prenijeli pisanje Hoya sve pišu u kondicionalu.

Neria je izjavio španjolskom listu da ga je papa, nakon što mu je uputio pismo, dva puta nazvao i pozvao da dođe u Vatikan sa svojom zaručnicom.

– Nakon tog poziva nisam mogao vjerovati da mi se to događa jer sam znao da je moj slučaj neznatan. Toliko ljudi na svijetu pati, a ne uspije privući papinu pozornost – kazao je Neria, katolik koji prakticira svoju vjeru, novinarima lista Hoy.

Susret se navodno dogodio 24. siječnja u 17 sati u domu Santa Marta.

>> Papa Franjo: Ne može se ubijati u ime Boga

>> Papa imenovao fratra Ivicu Petanjka za novog krčkog biskupa

Komentara 5

Avatar Serbinovo
Serbinovo
15:30 29.01.2015.

nekada se govorilo bilo kuda kiki svuda a sad se govori bilo kuda papa svuda

Avatar Kamocemo
Kamocemo
19:21 29.01.2015.

nisam znao da je papa studirao psihijatriju

Avatar mama mia
mama mia
10:41 29.01.2015.

Da nisam vjernika a jesam negdje duboko u srcu (jer mi crkva u Hrvata vjeru oduzela) vaš blagi pogled, iskren osmjeh uvijek mi vjeru u meni probudi. HVALA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije