Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Nađena tijela glumice i rođaka pod kojima je u vodu pala – cesta

Lara Safran
Foto: Screenshot Youtube
16.09.2014.
u 16:40

Lara Safran glumila je u filmu za mlade koji će se tek početi prikazivati. Miha Baloh vozio je službeni automobil AK Slovenije

Smirilo se u ponedjeljak popodne stanje u istočnoj Sloveniji. Krka je u Kostanjevici bila opala za 20 cm, što je bitno za vodostaj Save, pa su se spasilačke ekipe i vojska povukle, a komunalne službe počele čistiti poplavljena područja. U tome se kraju štete već procjenjuju na oko šest milijuna eura.

Dobra je vijest i da se u slovenskom Pomurju već otklanjaju posljedice poplava. Razina Mure je opala, a njezin tok prepolovio u odnosu na nedjeljni, kada je iznosio 1300 prostornih metara u sekundi. Međutim, u donjem dijelu toka, kod Lendave, razina Mure još nije bila počela padati.

Poplavljene škole i vrtići

Štete su u Sloveniji velike. U tri dana poplavljeno je 850 stambenih objekata, 18 škola i vrtića, 240 gospodarskih objekata, pojavilo se više od 250 klizišta koja su uglavnom ugrozila ceste i poremetila promet. Evakuirana je bila 31 osoba.

Do teškoća i zastoja došlo je na 66 cestovnih dionica, angažirane su sve nadležne službe koje reguliraju promet i potanko istražuju najopasnije lokacije, na kojima bi odroni i klizišta mogli ugroziti i promet i ljude. Štete se otklanjaju i zbrajaju, a zanimljivo je, osiguravajuća društva šalju poruku da se ne žuri s prijavama nastalih šteta.

Na otklanjanju šteta i sprečavanju nastanka novih radi tri tisuće vatrogasaca, 150 pripadnika vojske, civilna zaštita...

Nije dočekala premijeru

Sve to nije bilo dovoljno da se spriječe i ljudske žrtve. Poplave u Sloveniji odnijele su i dva života. Pokraj Vranskog, nedaleko od Celja u Sloveniji, pronađeno je tijelo 17-godišnje glumice Lare Safran. Djevojka iz Žalca putovala je u subotu sa 26-godišnjim rođakom Mihom Balohom u službenom vozilu Automoto kluba Slovenije. Larino beživotno tijelo pronađeno je isti dan. Ako je i bilo malo nade da je Miha preživio, ona je ugašena u nedjelju ujutro, kada su vatrogasci pronašli njegovo tijelo.

Lara i Miha pošli su, u sklopu preventivnih aktivnosti, razgledati teren. Dio ceste uz razmočenu obalu propao je u vodu i automobil se strmoglavio u nabujali potok Bolka koji se ulijeva u rijeku Savinju.

Lara Safran glumila je glavni lik u filmu za mlade “Uloga za Emu”. U kinima bi se taj film trebao početi prikazivati 23. listopada.

Komentara 1

AT
Atanazije
16:51 16.09.2014.

Koja strahota...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije