Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao u Velesu

Mladi Makedonci namjerno plasirali vijesti o američkim izborima i zaradili bogatstvo

Foto: Screenshot
1/7
04.11.2016.
u 16:10

Objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama unosan je posao, a korištenjem Facebooka i Google Adsa počeli su zarađivati

Proteklih godinu dana mladi iz makedonskog grada Velesa lansirali su 140 stranica o američkoj politici.

Vlasnici su domena poput worldpoliticus.com, trumpvision365.com, USconservativetoday.com, donaldtrumpnews.co i USAdailypolitics.com. Svim portalima zajedničko je zagovarenje predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa s ciljem utjecanja na konzervativce i Trumpove pristaše u Americi.

Makedonske srednjoškolce i studente, ipak, nije toliko briga tko je zaista Donald Trump, već je cijela ideja nastala iz čistih ekonomskih razloga, kako piše BuzzFeed.

Objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama unosan je posao, a korištenjem Facebooka i Google AdSensea počeli su zarađivati. Pokretači stranice shvatili su da, korištenjem senzacionalizma ili širenjem političkih tema koje podilaze Trumpovim pristašama, generiraju promet koji im donosi prihode od 5000 dolara mjesečno, a ponekad i 3000 dolara u danu. 

Igre senzacija i politike

Tekstove prenose iz drugih izvora poput tabloida ili satiričkih portala čije naslove pune senzacionalizmom kako bi ih bolje plasirali ciljanoj publici. Autori su pokušali koristiti i teme vezane za Bernieja Sandersa, ali nisu bile jednako uspješne kod čitatelja.

Budući da se Makedonija bori sa slabim ekonomskim stanjem u zemlji, njihovi mladi odlučili su pronaći kreativniji način zarade. Autori ideje osobno ne podržavaju Donalda Trumpa, a i svjesni su da će njihova slava ubrzo proći. Naime, američki predsjednički izbori završavaju 8. studenog kada se saznaje tko je novi predvodnik najveće svjetske velesile. 

>> Clinton bolje stoji nego Obama prije 4 godine

Komentara 1

CR
cronada
19:40 04.11.2016.

mogu I kod nas pokusati pa ce dobiti isto puno .....😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije