Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili na prozivke

Merkel i Hollande u zajedničkom priopćenju osudili turske prozivke europskih zemalja

Merkel i Hollande
Foto: Reuters
16.03.2017.
u 15:50

Turskog predsjednika Erdogana razljutila je odluka Nizozemske i Njemačke da zabrane održavanja izbornih skupova

Francuski predsjednik Francois Hollande i njemačka kancelarka Angela Merkel u četvrtak su istaknuli kako je neprihvatljivo da Turska proziva Njemačku i druge države "nacističkima" jer su zabranile skupove potpore turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu

Dvoje čelnika su u zajedničkom priopćenju rekli kako su raspravili o toj temi, a Hollande je naglasio kako je Francuska izrazila svoju solidarnost s Njemačkom i drugim članicama Europske unije koje su turske vlasti prozvale nacistima ili fašistima. 

Hollande je dodao da se slaže s Merkel oko toga da se u budućnosti ne smiju održavati događaji vezani za turski referendum jer nisu u skladu s francuskim i njemačkim zakonima. 

Turskog predsjednika Erdogana razljutila je odluka Nizozemske i Njemačke da zabrane održavanja izbornih skupova na kojim su turski ministri trebali motivirati tursku dijasporu u Europi da glasa za ustavne promjene na referendumu 16. travnja kojim si on želi proširiti predsjedničke ovlasti.

Erdogan ih je zbog te odluke "počastio" riječima da su nacisti i fašisti.

>>Turski diplomatski rat u EU

>>Tursko-nizozemski diplomatski rat: Turska najavila snažnu odmazdu

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:38 17.03.2017.

uuh sto su osudili, bas su mu dobro rekli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije