Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promijenio smjer

Malezijska vojska ušla u trag nestalom avionu?

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
11.03.2014.
u 15:50

Šef malezijske policije Khalid Abu Bakar rekao je kako istražuju sve mogućnosti

Malezijska vojska vjeruje da je ušla u trag nestalom avionu Malaysia Airlinesa, javlja Reuters. Smatraju da je avion sa 239 putnika, nakon što je nestao s radara, letio još više od sata te promijenio smjer kretanja i uputio se preko Malajskog tjesnaca.

Taj scenarij isključuje iznenadni mehanički kvar jer bi to značilo da je nakon zadnjeg kontakta s kontrolom leta avion letio još 500 kilometara.

Šef malezijske policije Khalid Abu Bakar rekao je da istražuju sve mogućnosti.

Malasyia Airlines poručuje kako istražuju navode australske televizije prema kojima je kopilot nestalog leta prije dvije godine pozvao dvije putnice da provedu let s njim i pilotom u kokpitu.

Jonti Roos, jedna od putnica te je tvrdnje iznijela u televizijskoj emisiji 'A Current Affair' tijekom koje su objavljene fotografiju žena u kokpitu. Iz kompanije su poručili kako nemaju komentara dok ne završe s istragom.

Roos i njena prijateljica u prosincu 2011. provele su jednosatni let iz Phuketa na Tajlandu do Kuala Lumpura u pilotskoj kabini. Tvrdi da su Fariq Abdul Hamid i drugi pilot pričali sa ženama, pušili i pozirali tijekom leta.

Podsjetimo, obitelj putnika i posade nestalog leta otkrila je da njihovi mobiteli zvone i četiri dana nakon nestanka. Malezijska zrakoplovna kompanija sve je brojeve mobitela proslijedila kineskoj policiji, koja trenutačno radi na slučaju.

>> Mobiteli putnika i posade zvone i 4 dana nakon nestanka Boeinga

Komentara 7

Avatar superhik74
superhik74
18:46 11.03.2014.

A gdje su oni Americki sateliti sto sve "vide" i iz svemira "citaju novine" na Crvenom Trgu u Moskvi, kako to da ne mogu vidjeti niti avion Boeing 777 koji je malo veci od slova u novinama.

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
16:14 11.03.2014.

Upali su u 4 dimenziju... prostorno-vremenski rascep : ) živi su al im nema nazad LOL Najveći fazon je taj da avion uopšte nije sletio i more..nego je otet i negde prizemio po narađenju , a svi putnici su taociici su taoci za neki mnogo krupniji teroristički događaj koji se sprema .Služiće za ucenu , naravno ... Ne može biti da nema aviona odnosno njegovih krhotina bilo gde... to je naučna fantastika.. Koliko dugo pod vodom telefoni ( sati i dani prolaze) mogu ostati punih baterija i da uopšte funkcionišu...???

KO
Kora
22:35 11.03.2014.

Stvarno - misterij, kako kaže cnn. Tko zna u kojoj dimenziji se nalaze i što im rade mali zeleni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije