Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeni letovi

Lufthansa želi okončati štrajk, rješenje traži sudskim putem

Lufthansa štrajk
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.11.2015.
u 17:39

Danas je Lufthansa morala odgoditi 136 letova, dok je dan prije bilo odgođeno gotovo tisuću letova.

Lufthansa se obratila sudovima u Dusseldorfu i Darmstadtu kako bi ishodila prekid štrajka kabinskog osoblja, nakon što je sindikat najavio produljenje štrajka do petka.

Njemačka zrakoplovna tvrtka je priopćila da se odlučila obratiti pravosuđu kako bi privela kraju najdulji štrajk kabinskog osoblja ikada. UFO, koji predstavlja 19.000 radnika, jučer je odbio prijedloge kompanije kao odgovor na sindikalne zahtjeve i poručio da će i dalje ustrajati na rješavanju spora oko plaća i najava za kasnijim odlaskom u mirovinu.

UFO je odbio povećanje jednokratne isplate za 1000 eura kabinskom osoblju, čime bi se suma povećala na 3000 eura. Kompanija je bila odustala od povećanja dobne granice za mirovinu s 55 na 56 godina, no sindikat očekuje još povoljniju ponudu Lufthanse.

Danas je Lufthansa morala odgoditi 136 letova, dok je dan prije bilo odgođeno gotovo tisuću letova. Na udaru su ponovo letovi iz zračnih luka i prema zračnim lukama u Frankfurtu, Muenchenu i Duesseldorfu. 

>> Zbog štrajka otkazano više stotina Lufthansinih letova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije