Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan slučaj

Prevoditelj varalica iz JAR-a optužen za ubojstvo, silovanje i krađu!

lažni prevoditelj
Foto: Youtube Screenshot
13.12.2013.
u 20:04

Navedene optužbe podignute su između 1994. i 2003. godine, a većina ih je odbačena jer je ustanovljeno da je Thamsanqa nesposoban za suđenje

Thamsanqa Jantije (34) iz JAR-a, koji je bio angažiran kao prevoditelj na komemoraciji za Nelsona Mandelu, optužen je za ubojstvo, silovanje, krađu, provalu, uništavanje imovine te otmicu i pokušaj otmice, javlja južnoafrička televizijska kuća eNCA.

Navedena optužbe podignute su između 1994. i 2003. godine, a većina ih je odbačena jer je ustanovljeno da je Thamsanqa nesposoban za suđenje. Danas otac četvero djece, Thamsanqa je oslobođen i optužbe za silovanje dok su optužbe za ubojstvo, pokušaj ubojstva te otmicu prebačene na viši sud. Navodno su dovršene 2006., no spisi o tim predmetima ne postoje. Ipak, muškarac kojeg se sada optužuje da ne poznaje jezik za gluhonijeme te da je na komemoraciji lažno prevodio, osuđen je za krađu. Dobio je tri godine zatvora, no ne zna se je li ih odslužio.

Nakon što je optužen za lažno i besmisleno prevođenje, Thamsanqa se pred novinarima pravdao da je njegovo mlataranje rukama dok je ''prevodio'' riječi svjetskih čelnika bilo posljedica napada shizofrenije koji je u tom trenutku doživio.

Kazao je i da je znakovni jezik studirao dvije godine na sveučilištu u Velikoj Britaniji za koje se ispostavilo da ne postoji.

Ostaje nejasno kako je Thamsanqa uspio dobiti angažman na komemoraciji, što mu je omogućilo da se nađe u blizini svjetskih čelnika poput Baracka Obame.

>>Prevoditelj za gluhe na Mandelinoj komemoraciji je – varalica?!

Komentara 6

Avatar puky
puky
22:02 13.12.2013.

... teško je tamo i naći nekoga tko nije umiješan u krađe, silovanja i ubojstva ... strava ...

CP
Cviet Prigorja
21:23 13.12.2013.

Ovaj Mandelin sprovod je tri puta veči cirkus nego što to bio sprovod pjevača Dine Dvornika. Dani vina u Jastrebarskom ili Zelini su akademija bon-tona za ove likove sa komemoraciji Mandeli. Pitajte Milanovića, bio je u Jaski. P.S. Zvonko Bušićušić - junak hrvatskoga naroda.

DT
dturina
09:57 14.12.2013.

Mislim da je taj skandal na Mandelinom sprovodu zapravo sasvim primjerena ironija koja jako slikovito ocrtava stanje "njegove" JAR, a moje mišljenje je da je aparthaid bio najbolja ideja na koju je netko tamo ikad došao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije