Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA OPERACIJA

Kosovskog dječaka otrgnuli od islamista

Islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
16.10.2014.
u 19:34

Osmogodišnjeg Eriona Abazija otac je prebacio do Turske, gdje se namjeravao pridružiti borcima Islamske države u Siriji

“Krenite na put, ne sjedite tu s tim prljavim, dođite kući, dođite u zemlju islamsku...”, poziv je koji je preko videoporuke svojoj “dragoj braći” u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj uputio njemački džihadist s borbenim imenom Abu Davud, za kojega se vjeruje da je iz pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija. Među ostalim, taj plavooki bradati terorist, naoružan, u vojnoj uniformi, na besprijekornom njemačkom uz titlove na engleskom jeziku, uputio je prijetnje kancelarki Angeli Merkel i američkom predsjedniku Baracku Obami.

“Obama, lažljivče. Ti pokušavaš svoj narod prevariti prljavim lažima. Okrutnim zračnim udarima ubijaš muslimane... To isto vrijedi i za Nijemce. Ti, Merkelova, zato što si dala poklone Izraelu... Okupili ste se svi protiv muslimana, Hollande, Cameron, Putin... Uvjeravam vas da ste vi ti koji ćete izgubiti na kraju”, žestoko se obrušio džihadist Abu Davud.

U međuvremenu, kosovska obavještajna služba, u suradnji s turskim kolegama, uspjela je pronaći i vratiti 8-godišnjeg dječaka Eriona Abazija. Njegova majka Pranvera Zena prijavila je nestanak dječaka nakon što je otac s njim otišao u šetnju i više se nisu vratili. Naime, umjesto u šetnju, otac je s djetetom pobjegao u Albaniju, a zatim u Tursku. Namjeravao je pridružiti se džihadistima u Siriji. Kosovski premijer Hashim Thaçi kazao je kako je operacija spašavanja djeteta bila teška i opasna.

Kurdski borci objavili su danas da su preuzeli kontrolu nad većim dijelom grada Kobanea, zahvaljujući zračnim napadima međunarodne koalicije. ISIL je prije držao 60 posto Kobanea, a sada manje od 20 posto.

>> Amnesty International: 'Slijepa osveta nad sunitima u Iraku'

>> Turski premijer: Otvorit ćemo granice samo za Sirijce koji se idu boriti u Kobani

Komentara 4

Avatar tigarbbb
tigarbbb
21:43 16.10.2014.

ovu kompletnu bagru treba iskorijeniti

PA
pacoje
23:06 16.10.2014.

djecak je zivio tamo uz isis, kao sto je otisao ,tako je i dosao,uz podrsku svoga oca

PA
pacoje
23:04 16.10.2014.

da otrgnuli, djecak je zivio sa ocem tamo uz bracu, a to sto je onda otisao kao sto je dosao ,ali bez oca ,to je druga stvar koju vecernji ne moze ili ne zna reci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije