Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muška rasprava

Ova fotografija razljutila je mnoge. Uočavate li što je na njoj krivo?

Mike Pence
Foto: Twitter
25.03.2017.
u 13:39

Odgovor bi vas mogao šokirati!

Američki predsjednik Donald Trump u petak je doživio težak politički poraz jer je od republikanaca mora zatražiti povlačenje prijedloga o reformi zdravstvenog sustava. Razlog je bio nedovoljan broj glasova, a republikanski su lideri svojim potezom izbjegli još veće poniženje.

Nakon političkog blama, potpredsjednik Mike Pence na Twitteru se pohvalio fotografijom s republikancima koji žustro raspravljaju o zdravstvenom sustavu koji će zamijeniti dosadašnju financijski prihvatljivu i lako dostupnu zdravstvenu pomoć poznatiju kao ObamaCare.

Uočavate li što nije u redu s ovom fotografijom?

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Novi zakon o zdravstvu dotiče se trudnoće i pomoći za majke. Ipak, čini se kako nijedna žena nije prisustvovala toj raspravi.

Na slici se vide samo muškarci, približno istih godina i profila.

Ova Penceova objava naišla je na brojne kritike. Konzervativci su prozvani zbog činjenice što o važnim pitanjima koje se tiču žena raspravljaju isključivo muškarci.

Nakon burnih reakcija, pojavila se druga fotografija koja pokazuje kako su u pozadini sobe u kojoj se sastanak odvijao stajale dvije žene. No je li to i približno dovoljno?

>> Donald Trump doživio teški politički poraz! 'Razočaran sam i iznenađen'

>> Emmi Watson ukradene su privatne fotografije i zato glumica podiže tužbu

Ključne riječi

Komentara 34

PP
pp
13:59 25.03.2017.

Nista. Fotka je uredu. Potvrdile američke žene. 53% bijelih žena je glasovalo za Trumpa naspram 43% za Hitlery.

JS
JUREK SKAJNICKIN
14:24 25.03.2017.

Barem netko zastupa osnovno pravo na zivot od rodenja pa do prirodne smrti.

KV
kvatrić
14:55 25.03.2017.

Na koji bi način ženama ili uopće bilo kome, ovdje pomogla žena tipa Vesne Pusić ili Sanje Sarnavke? A one koji su ovom fotkom razljućeni pitao bih, bi li željeli da ih operira muškarac ili žena? Ili bi im bilolo jedino važno da je liječnik/ca savjetan i stručan? Ne palamudite više sa izmišljenim problemima. Ustalom, ionako forsirate rodnu ideologiju po kojoj ne postoje spolovi. E pa, onda si zamislite kako polovica sa ove fotke umjesto kite ima picu i problem riješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije