Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu je plaćali

Kijev tvrdi da je Putin 'isključio struju' ukrajinskim pobunjenicima

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
07.07.2015.
u 20:55

- Imali smo vrlo produktivne razgovore s Rusima. Isključili smo četiri električna voda koja su išla iz Rusije na teritorije koji nisu pod našom kontrolom - kazao je ministar

Ukrajinske vlasti objavile su da je Rusija prestala isporučivati električnu energiju regijama koje drže pobunjenici što mnogi tumače kao još jedan znak da ruski predsjednik Vladimir Putin gubi interes za cijepanje susjedne države, piše AFP.

Pobunjenici su posljednjih tjedana žalili da im je Moskva "skratila" i financiranje rata koji vode protiv ukrajinske vojske. Ukrajinski ministar energetike Volodymyr Demchyshyn danas je kazao da je Moskva nedavno  prestala regije pod kontrolom pobunjenika opskrbljivati električnom energijom, navodno zato što je nisu plaćali.

"To nitko nije plaćao"

- Imali smo vrlo produktivne razgovore s Rusima. Isključili smo četiri električna voda koja su išla iz Rusije na teritorije koji nisu pod našom kontrolom - kazao je ministar. Račun za struju je iznosio 15 milijuna dolara mjesečno. - To nitko nije plaćao - zaključio je Demchyshyn.

Zasad ove informacije nisu komentirali niti iz službene Moskve, a ni pobunjenici.

>>Putin zavrnuo plin jer je za Ukrajinu preskup

>>Rusija razvija novo 'super oružje' koje će onemogućiti rad stranih satelita

Komentara 16

MX
Mister X
21:11 07.07.2015.

Ukrajinske vlasti objavile su da je Rusija prestala isporučivati električnu energiju regijama koje drže pobunjenici; Zasad ove informacije nisu komentirali niti iz službene Moskve, a ni pobunjenici.

DU
Deleted user
08:01 08.07.2015.

Kristoviću Ivek, tko ti je to Volodymyr Demchyshyn? Da to možda nije Volodimir Demčišin? Tako bi po svim hrvatskim pravopisima trebalo pisati to ime i prezime, ali ti se i tvoji u redakciji očito pravite Englezima.

DA
damocles
23:38 07.07.2015.

to je on osobno uradio. dosao je tamo pa najprije udahnuo jedan put pa drugi put onda je pljunuo u ruku u jednu pa u drugu i povukao polugu i nema struje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije